Hebdo mindet i stilhed: Det er Frankrigs 11. september

Trods silende regn og strid blæst var der stort fremmøde, da de dræbte ved onsdagens angreb på ugebladet Charlie Hebdo, blev mindet på Place de la République i Paris.

Det fortæller Ritzaus journalist i Paris, Marie Louise Albers, som var på pladsen, da der klokken 12.00 blev holdt et minuts stilhed.

- Det var meget rørende. Regnen silede ned, men folk stillede sig rundt om den store frihedsstatue, der er på pladsen, og holdt hinanden i hænderne, fortæller hun over telefonen fra den franske hovedstad.

- De stod tre minutter i stilhed og begyndte derefter lige så stille at klappe. Og de klap blev så højere og højere, beretter reporteren.

Efter den officielle markering forblev pladsen, der til hverdag primært er et gennemgangsareal for de travle parisere, fortsat velbesøgt.

- Der er rigtig mange folk, som er blevet her, og som går rundt og tager billeder af de blomster, lys og skilte, som er blevet lagt her. Folk står og kigger op på statuen, mens de græder. De er meget bevægede af det, fortæller Marie Louise Albers, som tilføjer:

- Der er mange, der taler om det her som Frankrigs 11. september. Det er en dag, der har mærket dem. Der er et før og et efter 7. januar. Det er der mange, der pointerer.

Trods de voldsomme begivenheder har franskmændene ikke ladet sig skræmme, fortæller journalisten.

- Folk er ikke bange. Nogle er vrede, men det har de fået udtrykt ved at samles og bearbejde det. Andre siger, at selvom der er sket noget frygteligt, så gør det Frankrig stærkere, fortæller hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip