Hebdo-mistænkt hilste på sælger: Jeg er fra politiet

Sælgeren Didier gav fredag ved et tilfælde hånd til en af Frankrigs to mest eftersøgte mænd, som mistænkes for terrorangrebet mod det satiriske ugeblad, Charlie Hebdo. De mødtes i trykkeriet Création Tendance Découverte i byen Dammartin-en-Goële nordøst for Paris.

Didier skulle møde en kunde i det lille trykkeri, men stødte så ind i de to mistænkte.

- Da jeg ankom, kom min kunde ud sammen med en bevæbnet mand, som sagde, at han var fra politiet. Da min kunde bad mig gå, gjorde jeg det, siger sælgeren, der kalder kunden Michel, til radiostationen France Inter.

- Jeg stod foran døren. Jeg trykkede Michels hånd og trykkede så hånd med en af terroristerne.

Den sortklædte mand bar ifølge sælgeren en skudsikker vest, og hvad der lignede et Kalashnikov-stormgevær. Manden sagde til sælgeren:

- Gå, for vi dræber ikke civile.

- Det undrede mig virkelig, så jeg besluttede at ringe til politiet. Jeg regner med, at det var en af terroristerne, siger sælgeren.

Sælgeren genkendte ikke manden, forklarer han til radiostationen France Inter:

- Det kunne have været en politibetjent, hvis han ikke havde sagt: "Vi dræber ikke civile". De var svært bevæbnede ligesom politiets aktionsstyrke.

En person holdes ifølge fransk politi som gidsel i trykkeriet i den lille industriby, som er fyldt med anti-terror betjente. De har omringet de to mistænkte brødre efter to døgns menneskejagt med godt 88.000 betjente og soldater.

Der er finskytter på hustagene, hvor helikoptere svirrer rundt ovenover.

- Jeg vidste ikke, om det var en gidseltagning eller et røveri. Jeg vidste bare, at noget ikke var helt rigtigt, fortæller sælgeren.

- Jeg tror, at jeg vil møde mine kolleger og købe et lod i lotteriet, for jeg var meget heldig i morges, forklarer han.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip