Hedebølgen fortsætter: Her bliver det varmest

Især jyderne kommer til at svede, for her kan temperaturerne komme helt op på 28 grader.

»Vi får en sommerdag igen i dag. Der er en del skyer i Jylland fra morgenstunden, men de forsvinder, og så bliver det faktisk jyderne, der får de højeste temperaturer på mellem 26 og 28 grader.«

Det fortæller vagthavende meteorolog på DMI Steen Rasmussen til bt.dk og tilføjer, at det bliver området fra den jyske højderyg og vestpå, der får de hedeste temperaturer. Særligt i det sydlige og vestlige Jylland. Esbjergenserne kan eksempelvis glæde sig til 27 grader.

Resten af Jylland må nøjes med omkring 25 grader og lidt køligere ved de østvendte kyster.

»Det bliver også en sommerdag på Sjælland med mellem 20 og 25 grader. Lidt køligere på Bornholm, hvor der ’kun' bliver mellem 20 og 23 grader tirsdag,« siger Steen Rasmussen.

Og det varme sommervejr vil tilsyneladende ingen ende tage. Onsdag melder meteorologerne nemlig om nogenlunde samme vejrtype: Over 25 grader og næsten ingen vind.

»Og så begynder højtrykket, der har holdt fronterne væk, at flytte sig, og torsdag bliver det mere skyet,« siger meteorologen, som dog skynder sig at tilføje, at både torsdag og fredag bliver pæne dage med sol, varme og op til 28 grader.

Selvom DMI sniger både regn og skyer ind i vejrgrafikken over de næste fem døgn, betyder blot, at vejret bliver lidt mere ustadigt, og at der kan komme en tordenbyge forbi i ny og næ. Det bliver stadig varmt og solrigt de fleste steder, og temperaturerne komme til at ligge på den gode side af de 25 grader. Faktisk kan vi se frem til at runde de 30 grader på søndag.

»Lørdag får vi lidt flere byger, men der bliver også plads til solen, og det vil stadig være varmt. Op til 28 grader. Søndag bliver nok den varmeste dag med op mod 30 grader,« siger meteorologen.

Og den kommende uge ser også lovende ud, selv om sommervejret bliver mere ustadigt.

»Der er bestemt ikke noget at være ked af, hvis man godt kan lide sol og varme,« siger Steen Rasmussen.

 

Dagens Gossip