Hedensted bedemænd er de første i ny landsdækkende kæde

En ny landsdækkende kæde af bedemandsforretninger er en realitet. Det blev Hedensted-bedemændene Kirsten Cato og Elo Andersen, der som de første, kan åbne en forretning tilsluttet kæden DanskeBegravelser.dk.

Det sker med udgangspunkt fra lokaler på Horsensvej. Juelsminde, Horsens, og Hedensted er det primære arbejdsområde.

Centralt placeret i det nye franchisekoncept er landets mest omfattende branchespecifikke bedemandsuddannelse – BlivBedemand.nu - tilrettelagt i tæt samarbejde med UdviklingsCenter Syd i Haderslev.

For at blive en del af DanskeBegravelser.dk er det et krav, at man har gennemgået og bestået den seks uger lange uddannelse, som blandt andet indeholder akademimerkonom-uddannelsens modul ”Iværksætteri i praksis”.

I december dimitterede det første hold på 14 elever – blandt dem Elo Andersen, 49 år, og Kirsten Cato, 51 år.

Ønsket om at blive bedemænd fik Kirsten og Elo til at etablere Den lokale Bedemand i Hedensted, allerede mens de var på skolebænken i Haderslev. De havde den første begravelse, den dag de dimitterede. Nu er de DanskeBegravelser.dks første franchisetager. Mindst 34 bedemænd ventes at følge i deres fodspor indenfor de næste to år.

- Uddannelsen bygger på både teori og praktik. Når du har bestået eksamen, er du i stand til både at drive og udvikle en forretning, men også give kunderne den service og kvalitet, jeg ved de efterspørger. Der er ikke to ordninger, der er ens. Det at være bedemand handler ikke om standardiseringer, men om hele tiden at levere den rigtige ydelse til en konkurrencedygtig pris, siger bedemand Elo Andersen.

Elo har tidligere været selvstændig i byggebranchen og arbejdet med familiepleje, mens Kirsten har arbejdet med børn og unge i institutioner og familiepleje.

 

Dagens Gossip