Helle fanget med sin handicappede søn i bibliotekets kælder

For Helle Petersen fra Herning blev det ikke den ventede gode oplevelse at besøge byens nye bibliotek med sin handicappede søn, Jeppe, der sidder i kørestol, skriver Herning Folkeblad.

Moren havde lovet sin søn en lydbog, der befandt dig i bibliotekets kælder, men det viste sig at være en udfordring overhovedet at kunne komme ned til bogen i kælderen.

- Jeg ser det, der skulle forestille at være handicapelevatoren, er ude af drift. Den ser nu heller ikke stor nok ud til, at Jeppes kørestol kan være der, siger hun.

I stedet bliver de henvist til en vareelevator.

- Jeppe kan ikke selv betjene knapperne, så jeg er nødt til at køre med ned. Hans hoved hænger nærmest nedad, mens jeg vipper stolen for at være der. Og jeg bliver næsten selv klemt i døren, men ned skal vi, for jeg har jo lovet ham den lydbog, fortæller Helle Petersen.

- Da vi vil op igen, er elevatoren klappet i, fordi personalet er gået hjem. Vi skal have fat i en nøglebrik. Så mens Jeppe sidder spærret inde dernede, stormer jeg svedende rundt for at finde nogen, der kan hjælpe. Der går lang tid, men endelig finder jeg en vagt, der har en brik. Jeg tænker, at nu skal vi bare ud herfra, siger Helle Petersen.

Hun ønsker nu at sætte fokus på handicappedes forhold i offentlige rum.