Helle står fast: Intet forbud mod købesex

Regeringens beslutning om ikke at forbyde køb af sex hos prostituerede står ikke til at ændre. Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag.

En almindeligvis ukontroversiel melding, havde det ikke været fordi, at Socialdemokraternes hovedbestyrelse i sidste måned pålagde partitoppen at arbejde videre for netop et forbud.

- Vi kommer ikke til at fremlægge forslag om at forbyde købesex. Vi er overbevist om, at selvom der ikke er gode og nemme svar, så er det her den rigtige beslutning, og det står hele regeringen på mål for, lyder det fra statsministeren.

- Vi har taget beslutning om den sag i regeringen, og det, synes vi, er en rigtig god beslutning. Vi har lyttet til den ekspertise, der er på området, og jeg skal være den første til at sige, at det ikke er nogen nem beslutning, det med købesex, siger Helle Thorning-Schmidt.

Der er ingen sort-hvide løsninger, men vi har lyttet til dem, der har forstand på det, tilføjer hun med henvisning til Straffelovrådet, der har frarådet regeringen at indføre et forbud.

Alle tre regeringspartier har ellers tidligere støttet et forbud. Også Socialdemokraterne, der på partiets kongres besluttede at arbejde på at kriminalisere køb af sexydelser.

Men for få uger siden fejede regeringen så forbuddet af banen, hvilket kort efter fik Socialdemokraternes hovedbestyrelse til at stikke hovederne sammen og i fuldstændig enighed slå fast, at partiet fortsat skal arbejde for et forbud.

Men hovedbestyrelsens røffel til partitoppen med formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt i spidsen får altså ingen betydning for regeringens linje.

Spørgsmål: Så formanden (Helle Thorning-Schmidt, red.) mener noget andet end hovedbestyrelsen?

- Vi mener det, vi mener, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip