Helle T. vil sætte Dovne Robert på plads

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil granske beskæftigelsesindsatsen nøje for at gøre op med typer som den landskendte kontanthjælpsmodtager Robert Nielsen. Det skriver Berlingske.

Dovne Robert, som han nu kendes som, siger ligeud, at han foretrækker kontanthjælp frem for lønarbejde. Han har levet af offentlig forsørgelse i næsten 11 år.

- Vi skal se hele beskæftigelsesindsatsen efter i sømmene, og hvis der er mennesker derude som Dovne Robert, så bliver der stillet strammere krav til Dovne Robert, siger Thorning ifølge Berlingske.

Hun forklarer, at de mange, som gerne vil have et arbejde, ikke skal lide under, at der måske er nogle få med den modsatte indstilling. Derfor skal indsatsen for at finde jobåbninger til de villige målrettes mere.

- Det betyder mindre kontrol med dem, som bare skal have et arbejde, siger statsministeren.

Hun vil ikke mindske udgifterne til beskæftigelsesindsatsen på aktuelt 6,4 milliarder kroner. Men hun ønsker fokus på de mange pipfuglekurser, der ikke udmønter sig i et job, og løsne op for den omfattende kontrol med lediges jobansøgninger.

I et årti med gode økonomiske tider i Danmark må der have været et eller galt med systemet, når det har ment, at en person som Robert Nielsen ikke burde påtage sig et arbejde, forklarer statsministeren.

Også beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har langet ud efter Dovne Robert:

- Jeg synes, han repræsenterer nogle værdier, som jeg har svært ved at genkende, og som jeg ikke synes, man skal sætte pris på, sagde Mette Frederiksen til Clement på DR.

Robert Nielsen har siden 2001 modtaget kontanthjælp og aktivt søgt at slippe for arbejde, aktivering samt jobkurser. Han har desuden begyndt tre universitetsstudier, som ikke er gennemført.

 

Dagens Gossip