Helle Thorning-Schmidt besøger ebolaramte Sierra Leone

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indleder mandag et besøg i det vestafrikanske land Sierra Leone, hvor den frygtede sygdom ebola har hærget gennem snart et år. Det oplyser TV2 Nyhederne.

Statsministeren er den første vestlige regeringsleder, som besøger Sierra Leone, efter at landet blev ramt af en ebolaepidemi i marts sidste år.

Helle Thorning-Schmidt skal under sit ophold i landet blandt andet besøge dansk sundhedspersonale, som er udsendt for at bekæmpe ebolaepidemien.

Statsministeren skal ifølge TV2 Nyhederne blandt andet besøge en dansk gruppe på 20 personer, som består af læger og sygeplejersker. De befinder sig i byen Port Loko, hvor de sammen med et hold fra Irland og lokalt ansatte står for et ebola-behandlingscenter.

Helle Thorning-Schmidt skal også besøge det danske fragtskib Ark Futura i Freetown, som har fragtet 262 FN-køretøjer, der skal bruges til nødhjælp og transport rundt i de tre ebolaramte lande – Sierra Leone, Liberia og Guinea.

Hidtil har verdenssundhedsorganisationen WHO på verdensplan registreret 21.296 smittede med ebola i forbindelse med det aktuelle udbrud. Heraf er 8429 døde af virussygdommen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip