Helles skattesag får Möger til at bygge om

Som direkte følge af Helle Thornings skattesag ændrer skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) opbygningen af Skatteministeriet for at genoprette tilliden til sit ministerium. Der må ikke kunne rejses spørgsmål om mulig politisk indblanding i en konkret sagsbehandling.

Derfor bliver Skatteministeriet opdelt i et departement med ansvar for den politiske betjening af minister og regering og i en selvstændig styrelse under navnet Skat, der tager sig af den konkrete sagsbehandling i forhold til borgere og virksomheder.

- Det er helt afgørende for mig, at skatteyderne har tillid til, at Skats afgørelser er både fagligt korrekte og uden politisk indblanding, siger Thor Möger Pedersen i en pressemeddelelse.

- Vi kan ikke leve med, at der kan sættes spørgsmålstegn ved, om tingene foregår på en saglig og ordentlig måde. Derfor gennemfører vi nu en omorganisering af Skatteministeriet, siger han.

I sagen om Helle Thorning-Schmidt og manden, Stephen Kinnocks, skatteforhold er tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og dennes spindoktor Peter Arnfeldt under anklage for utidigt at have blandet sig i sagen.

Skatteministeren understreger samtidig, at det alene er op til Skattesagskommissionen at afgøre, hvorvidt der rent faktisk har været tale om politisk indblanding, og at han ikke er blevet gjort bekendt med andre oplysninger i sagen end de hidtil fremlagte.

 

Dagens Gossip