Hembo freder Hamburger efter nye doping-afsløringer

Direktøren for Christina Watches-Onfone afviser, at det får nogen indflydelse på Bo Hamburgers ansættelsesforhold på cykelholdet, at han figurerer på det franske senats liste over dopede ryttere i 1998.

Bo Hamburger blev i marts ansat som sportsdirektør for Christina Watches-Onfone, og indtil offentliggørelsen af det franske senats liste over dopede ryttere i 1998 har han fastholdt, at han kun var dopet i 1995-97.

Selv om Bo Hamburger altså ikke har fortalt sandheden, vil det ikke få konsekvenser for ham i dag, da Christina Watches-Onfone kun regner tilbage fra juli 2010, hvor holdet blev dannet.

- I optakten til at fortælle om at fortælle Michael Rasmussens misbrug havde jeg en lang samtale med Lone, (Lone Hansen, direktør Anti Doping Danmark, red.) og jeg aftalte med hende, at det her cykelhold ville gå forrest i kampen mod doping, siger Claus Hembo og fortsætter:

- Den kamp inkluderede, at alle stod til rådighed for Anti Doping Danmark med al vores viden. I den forbindelse har både Michael Rasmussen, jeg, Bo Hamburger og hvem, de kunne været interesserede i at tale med, været til rådighed for Anti Doping Danmark.

- Der er det min forventning, at alle kort er blevet lagt på bordet. Derfor er det nutiden, der interesserer mig. Vi er ikke en del af fortiden i cykelsporten.

Vil det sige, at du har været vidende om Bo Hamburgers brug af doping i 1998?

- Nej, det har jeg ikke været. Jeg interesserer mig simpelthen ikke for fortiden i cykelsport. Men selvfølgelig interesserer det mig i forhold til, hvordan jeg vil forme fremtiden, siger Claus Hembo, der pointerer, at det ville være svært at finde en tidligere cykelrytter til ledelsen i hans team, som ikke var dopet i 1998.

Af samme grund har han ikke set det nødvendigt at tale med Bo Hamburger  om brug af doping i 1998.- Jeg har ikke haft behov for at spørge ham. Hvis du havde spurgt mig, om jeg ville blive overrasket over, at Bo Hamburger ikke var dopet i 1998, ville jeg sige: 'Ja, det ville sgu overraske mig'.

Så det får altså ikke nogen indflydelse?

- Nej. Medmindre jeg får at vide, at han var med til at dope Stenca Trading i 2011, så havde det ikke været fortid i min optik. Hvis det sidste, han gjorde, før han startede her, var at stikke epo i en rytter, så havde det fået en konsekvens. Vores tid i cykelsport begynder i juli 2010, da vi oprettede holdet.

- Alt, hvad der er forgået før, er uinteressant. Vores grundholdning er, at 'everybody deserves a second chance'.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip