Hembo svarer igen: Kalder cykelboss for hykler

24/05/2013 16:14

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Årsag: Dopingdømte Michael Rasmussens nyudnævnelse som kommerciel direktør på Christina Watches-Onfone alt imens han stadig er i fuld gang med afsoning af en to-årig dopingkarantæne.

Med velsignelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) har "Kyllingen fra Tølløse" således fået et økonomisk ben at gnave i. Og blandt flere af de konkurrerende hjemlige cykelhold, vækker det undren at se Michael Rasmussen arbejde så tæt på sporten.  

- Jeg er skuffet over, at DIF på den måde ikke fører en mere konsekvent linje, men åbner mulighed for, at man under afsoning af en dopingdom kan arbejde både med at hente nye sponsorer til holdet og være synlig i miljøet, siger Michael Skelde, der til daglige er sportslig leder på Team Cult.

Skelde understreger, at han ikke har noget imod Rasmussens person, men at der er nogle principper, som her ser ud til at blive gradbøjet.

- DIF's beslutning harmonerer ikke med nultolerance overfor doping, og vi havde ikke gjort plads til Michael Rasmussen hos os, hvis han havde været i gang med at afsone en dopingdom, fastslår Skelde. 

Nu tager Claus Hembo, administrerende direktør på Christina Watches-Onfone, til genmæle. Angiveligt fordi Skelde har taget bolig i et glashus og flager med hykleriets fane.

-  Det er topmålet af hykleri, når Michael Skelde begynder at tale om nultolerance og den slags. Han har selv en gammel dopingsag (fra 1997 for testosteron, hvilket gav to års karantæne fra danske cykelløb, men kun ni måneder internationalt, red.) og burde måske holde sig for god til at blande sig i denne sag. Vi har bare taget DIF's beslutning til efterretning og er glade for, at Michael Rasmussen nu har mulighed for at fortsætte arbejdet med at tiltrække sponsorer, så vi forhåbentlig kan vokse både sportsligt og økonomisk som hold, siger Claus Hembo.

Michael Skelde står ikke alene med sin kritik af DIF. Også sportsdirektør Allan Johansen fra Concordia-Riwal luftede torsdag aften over DR Sporten et tilsvarende synspunkt. 

Michael Rasmussen tilstod i slutningen af januar, at han igennem stort set hele karrieren havde skudt genvej med hele hylden af forbudte stoffer.

Den tidligere Tour-bjergkonge indgik kort efter et samarbejde med Danmarks-Idrætsforbund og Anti Doping Danmark, hvilket gjorde det muligt at få strafnedsættelse fra minimum otte år til to år.