Hemmelige Stein Bagger-millioner fundet

Godt to år efter at Østre Landsret idømte Stein Baggers svenske partner, Michael Ljungman, syv års fængsel for bedrageri, er endnu en brik i den omfattende svindelsag faldet på plads.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK, har fået beslaglagt 2,3 millioner kroner i Hongkong, som kan spores tilbage til Michael Ljungman, oplyser anklagemyndigheden.dk.

I forbindelse med dommen fik den svenske forretningsmand konfiskeret 50 millioner kroner - hvoraf et mindre beløb på cirka 2,3 millioner skulle hentes hjem fra to konti i Hongkong.

Og fredag fik SØK besked om, at myndighederne i Hongkong netop har effektueret den del af dommen.

- Nu mangler vi kun at finde ud af, hvordan beløbet fordeles mellem Hongkong og Danmark, siger senioranklager Michael Ejlerskov, der er leder af Sporingsgruppen, der skal finde og beslaglægge værdier i sager, hvor der kan være økonomisk udbytte.

Michael Ejlerskov kalder den seneste udvikling for "bemærkelsesværdig", fordi det er første gang siden Sporingsgruppens oprettelse i 2007, at et land uden for EU følger en anmodning om at effektuere en dansk domstolsafgørelse om konfiskation.

Og det giver - ifølge Michael Ejlerskov - sporingsgruppen "blod på tanden" i arbejdet med de tilsvarende sager, Danmark har rejst uden for EU. Sager, der tilsammen beløber sig om konfiskation af mindst 36 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip