Henning og John blev fyret på grund af Facebook-kommentar: Nu skal Kohberg betale kæmpe erstatning

I 2014 nedlagde et flertal af medarbejderne på Kohberg arbejdet i en overenskomststridig strejke.

Bølgerne gik højt i en chat-gruppe på Facebook, hvor arbejdsnedlæggelsen blev diskuteret. Tre dage senere genoptog medarbejderne arbejdet.

Men det var en kort fornøjelse for John Peglau og Henning Nielsen, der tilsammen har været ansat på Kohbert i 25 år. En uge efter strejken blev de ekskorteret ud af virksomheden.

De blev fyret og fritstillet på grund af deres kommentarer i chat-gruppen på Facebook. Men fyringen var ulovlig.

Det har Afskedigelsesnævnet nu afgjort, og begge medarbejdere får 100.000 kroner hver i erstatning for den uretmæssige fyring, skriver Fødevareforbundet NNF.

Læs også: Peter blev fyret - nu åbner han kaffebar i sit eget hjem

Ifølge forbundet mente Kohberg, at John Peglau og Henning Nielsen havde fremsat trusler mod andre kolleger og virksomheden i Facebook-chatten. Men i Afskedigelsesnævnet kom det frem, at virksomheden var opmærksom på samtalen på det sociale medie allerede den 24. maj. De to medarbejdere blev først bortvist den 2. juni.

- Det var virkelig ubehageligt at blive beskyldt for at true sine kolleger. Hvis vi faktisk havde truet nogen, hvorfor gik der så otte dage, før vi blev opsagt? Det var vigtigt for mig at få rejst sagen i Afskedigelsesnævnet og få en dom, siger John Peglau.

I afgørelsen fra Afskedigelsesnævnet skriver højesteretsdommer Poul Dahl Jensen, at de to medarbejdere ikke har fremsat fysiske trusler mod de kolleger, der ikke var med i arbejdsnedlæggelsen, og at udtalelserne ikke er grove nok til, at Kohberg kan afskedige de to medarbejdere.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip