Henrik Dahl: Fortryder ikke kritik af Helle Thorning-Schmidt

For to år siden var Henrik Dahl ude med riven, da han omtalte Helle Thorning-Schmidt som ’en blank person’. Det var før, hun blev statsminister.

Alligevel trækker Henrik Dahl ikke i land – heller ikke i dag. Det fortæller han til FEMINA i denne uge.

- Altså … det er jo sandt. Statsministeren anses heller ikke for at være den mest indflydelsesrige person i regeringen. Både økonomiministeren og finansministeren bliver anset for mere vigtige. Og… statsministeren har også åbenbaret en utrolig letsindighed. Det ER en utrolig letsindighed at holde en tale om Pythagoras læresætning uden at kunne den selv – og uden at tænke over, at nogen bagefter selvfølgelig ville spørge: ’Godt så! Hvordan lyder den?’.

Noget blev ødelagt omkring 1. maj, mener Helle Thorning-Schmidt. Læs interviewet på femina.dk

Han husker også en anden tale, som Helle Thorning-Schmidt holdt:

- Hun sagde, at det var dejligt at se en regering, hvor der var en person, der var homoseksuel, og en person, der var indvandrer (Uffe Elbæk og Manu Sareen, red.). Underforstået, at det var første gang. Men det er jo historieløst! Yvonne Herløv Andersen og Torben Lund var også homoseksuelle. Isi Foighel var indvandrer. Det er den historieløse og letsindige person, som er nummer tre i sin egen regering, siger han.

Så Henrik Dahl har ikke dårlig samvittighed over at have skrevet det om Helle Thorning-Schmidt.

Heller ikke selv om det var en fornærmelse.

- Altså, det er jo ikke pænt sagt. Men det er heller ikke sagt uhøfligt. Der står jo bare, at statsministeren kan utrolig lidt på egen hånd og ikke har nogen særlig stor almen viden. Og det synes jeg i al beskedenhed de to år, der er gået, siden jeg skrev det, har givet mig ret i. Jeg synes helt ærligt ikke, de har givet mine kritikere ret. En person, der vil have det højeste embede i landet, må altså finde sig i at blive kigget efter i sømmene, siger Henrik Dahl til FEMINA.

Helle Thorning-Schmidt erkender, at hun nok blander sig i for mange ting – både politisk og privat. Læs interviewet på femina.dk

Af redaktionen, FEMINA, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip