Henrik Sass fastholder hård kritik af bankerne

Det fastholder den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som nu er minister for blandt andet bankerne, efter at han har fået overdraget ministeriet af Annette Vilhelmsen (SF).

»Det er det bestemt. Jeg ville have skruet sådan en bankpakke anderledes sammen. Det er der ingen tvivl om, og det ville Socialdemokraterne også i sin tid. Nu endte det der, vi har et forlig, og derfor kommer vi ikke til at lave om på det. Sådan er det,« siger Henrik Sass Larsen.

»Men jeg står ved den kritik, jeg kom med i sin tid, og jeg står også ved den kritik, jeg har givet tidligere i forhold til hele den finansielle verden om, at jeg syntes, den var meget uansvarlig på en lang række områder, og det førte til, at vi fik en stor finansiel krise. Det er det, jeg skal prøve at undgå nogensinde sker igen,« siger Sass Larsen, der første gang kom med kritikken i en DR-dokumentar sidste år.

Henrik Sass Larsen understreger dog, at der fremadrettet skal samarbejdes med bankerne og resten af den finansielle sektor, så vi ikke ryger ud i en ny finanskrise.

»Bankerne er og forbliver en del af løsningen for fremtidens vækst og fremtidens samfund. Derfor kan vi ikke undvære dem, men vi skal sørme sørge for, at det ikke går galt igen,« siger Henrik Sass Larsen.

Han fastslår, at han i dag har »et glimrende forhold« til bankerne og resten af den finansielle sektor.

 

Dagens Gossip