Her bliver der solgt flest nye biler

Familierne i Nordsjælland og i det nordjyske i bæltet lige under Limfjorden samt i Solrød og Egedal kommuner kan bryste sig af flest nye, skinnende kølerhjelme i indkørslerne. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er det nemlig her, de flittigste bilkøbere i Danmark bor.

Mere end fem procent af Solrød og Egedal Kommunes familier købte i 2012 ny person- eller varebil. Også i kommunerne Rebild, Skanderborg, Gribskov, Frederiksborg, Vallensbæk, Greve og Lejre er andelen af alle familier, som har købt ny bil på mellem 4,5 og 5,5 procent, som er det højeste i den nye statistik.

Det er der ifølge fuldmægtig hos Danmarks Statistik Søren Dalbro mange forklaringer på.

»Fordelingen kommer an på, hvor mange penge folk har, hvilke familietyper der bor i området, og så har det noget at gøre med, om folk pendler til arbejde,« siger han og tilføjer:

»Bilsalget ligger jo meget i højindkomstområderne omkring København. Og kigger vi på Skanderborg og Rebild, er det begge naturskønne områder, hvor mange bor og så pendler til arbejde i Aalborg og Aarhus.«

Men i København og Frederiksberg og på øerne Læsø, Ærø, Fanø og Samsø var det ikke bilerne, der var højeste prioritet hos familierne. Her blev der nemlig købt relativt set færrest nye biler. Under to procent af familierne her købte ny bil i 2012.

Topledere i nye biler

Ser man bort fra geografien og i stedet kigger på familiernes sammensætning, er det især par og par med børn, der købte nye biler. Her købte mere end 5,5 procent en ny bil sidste år. Men også topledere smider penge efter nye dæk at sparke til, for i deres familier er det 5,4 procent som fik nyt familiemedlem i garagen i 2012.

I den anden ende af arbejdsmarkedet findes de familier, som sjældnest købte ny bil sidste år. Kun én til to procent af de arbejdsløse og dem uden for arbejdsstyrken, efterlønsmodtagere undtaget, købte ny bil. Også enlige var mere tilbageholdne og kun 1,7 procent af familierne købte ny bil.

Totalt var der 99.000 familier der kunne tilføje en bilnøgle til nøglebundet i 2012 - det svarer til 3,4 procent af alle familier i landet. Det årlige gennemsnit for perioden 2008-20012 lå på 82.000 familier, altså 2,9 procent af alle danske familier.

 

 

 

 

Dagens Gossip