Oversigt: Her bliver du ramt af snestormen i dag

Søndag morgen vågner langt de fleste danskere op til et hvidklædt landskab. Og der kommer endnu mere af det hvide drys i løbet af dagen, for meteorologerne på DMI varsler om snestorm og snefygning.

Medmindre man bor i det syd- og vestjyske, så kan man ikke undgå snemængderne, der nogle steder kan nå op til 20 centimeter, fortæller vagtchef Jørn Thomsen.

- Allerede søndag morgen ligger sneen over det meste af landet, og inden for kort tid når det også til Bornholm. Til gengæld er det slået over i regn og slud i Sydvestjylland, siger han.

Især i det nordøstlige Danmark bliver det bare ved og ved med at sne hele dagen.

- I Nordøstjylland, Nordsjælland, Østsjælland og Bornholm vil det sne det meste af dagen, men det vil klinge lidt af sidst på dagen - bare ikke helt yderst som i Vendsyssel og øverst i Nordsjælland, siger vagtchefen.

Faktisk er det sådan, at jo længere nordøst, du kommer, jo mere sne falder der , og jo koldere bliver det, forklarer Jørn Thomsen.

Det fortsætter med at sne helt til i aften og i nat, men det kommer ikke til at sne hele tiden alle steder i Danmark, fastslår han.

I Midt- og Østjylland, på Fyn og i Vest- og Sydvestsjælland går sneen en overgang over i slud eller regn med aftagende vind.

- Fra sydvest stiger temperaturen til lidt over frysepunktet, og helt langs vestkysten bliver det op mod fem graders varme i løbet af dagen, fortæller han.

Derfor kan sneen mange steder ende med at blive blød og smattet, men den når ikke at smelte helt væk, siger vagtchefen.

Sneen fortsætter i den kommende uge. Dog ikke i så omfattende grad som det er tilfældet søndag.

/ritzau/