Her er årets Robert-nomineringer

Det er et alsidigt udvalg af film, der kæmper om at vinde den eftertragtede filmpris Robert.

Danmarks Film Akademi betegner det forgangne år som et af de bedste i dansk film og tv, hvor 19 spillefilm er nomineret til en statuette.

- Med i alt 19 spillefilm i kapløbet om de mange Robert-statuetter vidner det om et filmår med alsidighed og kvalitet. Der er meget at hylde og fejre i dansk film og tv, skriver filmakademiet i en pressemeddelelse.

Lars von Triers film "Nymphomaniac Director's Cut" er flot repræsenteret med 16 nomineringer.

Men konkurrencen er hård fra Mikkel Nørgaards film "Fasandræberne", Niels Arden Oplevs film "Kapgang", Bille Augusts film "Stille hjerte", og Jonas Alexander Arnbys film "Når dyrene drømmer", der alle ligger lunt i svinget til at kunne bringe mange statuetter hjem.

Årets danske film skal findes blandt "Fasandræberne", "Kapgang", "Klumpfisken", "Nymphomaniac Director's Cut" og "Stille hjerte".

Årets instruktør er en konkurrence mellem Bille August, Lars von Trier, Mikkel Nørgaard, Niels Arden Oplev og Søren Balle.

Også de danske tv-produktioner hædres til Robert-festen, og i år står "Arvingerne", "1864" og "Dicte II" til at kunne høste flest priser, tæt fulgt af "Badehotellet" og "Bankerot", når filmakademiet fejrer dansk film og tv for 31. gang

I kategorierne årets kvindelige hovedrolle er nomineringsdebutant Danica Curcic oppe imod fire tidligere Robert-vindere, nemlig Bodil Jørgensen, Charlotte Gainsbourg, Ghita Nørby og Sidse Babett Knudsen.

Og nomineringsdebutant Henrik Birch er i kategorien bedste mandlige hovedrolle over for fire tidligere nominerede, nemlig Mikael Persbrandt, Morten Grunwald, Nikolaj Lie Kaas og Stellan Skarsgård.

Det er nu op til Danmarks Film Akademis 1650 medlemmer at stemme om de endelige vindere i samtlige kategorier.

Prisen uddeles søndag 1. februar. Sidste år vandt Thomas Vinterbergs film "Jagten" prisen for årets bedste film.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip