Her er årets største politiske kolbøtter

KØBESEX

* Socialdemokraterne, SF og De Radikale har tidligere talt varmt for et forbud mod købesex, og Socialdemokratiet har stadig et forbud som sin officielle politik. Alligevel har regeringen droppet at kriminalisere sexkøb.

NULVÆKST

* I foråret talte Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, for nulvækst i det offentlige. Det måtte han trække tilbage dagen efter, men i efteråret er det blevet partiets politik.

FORBUD MOD BLOKADER

* Venstres og DF's foreslog under Restaurant Vejlegården-konflikten et forbud mod landsdækkende fagforeningers ret til at bruge sympati-blokader som kampvåben. Nu er det taget af bordet.

BETALINGSRINGEN

* Forslaget om at indføre en betalingsring i København står i regeringsgrundlaget, og især SF gik til valg på det. Men alligevel droppede regeringen idéen i februar.

ANDELSSKAT

* Om eftermiddagen den 16. november hyldede skatteminister Holger K. Nielsen (SF) et forslag om en ny andelsskat.

To timer senere hældte økonomiminister Margrethe Vestager (R) forslaget af brættet ved at kalde forslaget "forkert". Herefter blev det droppet.

FINANSLOVAFTALE

* I sommer sagde Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, at forringelserne for folk på overførselsindkomst i skatteaftalen (mellem regeringen, V og K) skulle tilbagebetales "krone til krone" i finansloven.

Det skete ikke. Enhedslisten valgte at blive væk fra regeringens præsentation af finansloven, men stemte for.

SPINDOKTOR-REGLER

* Regeringspartierne mener, at reglerne - som er forfattet af VK-regeringen - er gode nok, som de er. Men alligevel stemte de for et eftersyn af reglerne. Det samme gjorde Venstre og Konservative.

RANDZONER

* Randzonerne blev indført under den tidligere VK-regering, men nu vil de to partier have zonerne afskaffet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip