Her er B&Os akutte problemer

Med et skuffende kvartalsregnskab fortsætter problemerne for B&O, og det er særligt på det europæiske marked, B&O har det svært. Det vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

»Det er selvfølgelig præget af, at forbrugerne i Europa ikke ligefrem power-shopper. Derudover har man fremskyndet lukningen af nogle butikker i Europa, og det har været med til at trække ned på kerneforretningen,« siger Søren Løntoft.

Ifølge aktieanalytikeren er det problematisk, at B&O ikke er i stand til at vokse mere på de nye kerneprodukter, billigprodukterne B&O Play og bilstereo i Automotive-afdelingen.

»Særligt med tanke på de produktlanceringer, man havde første kvartal sidste år, var sammenligningsgrundlaget ikke svært,« siger han og tilføjer:

»Selv om første kvartal er et lille kvartal for B&O, er det et problem, at man ikke er i stand til at vokse butikken.«

Man skal lede grundigt efter noget positivt i dagens regnskab fra B&O, men Sydbanks aktieanalytiker peger på lys østpå.

»Skal man pege på et lyspunkt, er det udviklingen i BRIK-markederne, særligt Kina. Det ser ud til, det begynder at lykkes i Kina, og man har fundamentet for at vokse endnu mere,« mener Søren Løntoft Hansen.

Omsætningen i de første tre måneder af B&Os forskudte regnskabsår endte på 566 millioner kroner. Det er svagere end analytikernes gennemsnitsestimat, der ifølge SME Direkt lød på 624 millioner kroner.

Resultatet EBIT ligger på samme niveau som sidste års første kvartal, der endte på et minus på 61 millioner kroner. De forventede ifølge SME Direkt et minus på 47 millioner kroner.

B&O-aktien falder 4,4 procent på baggrund af dagens regnskab fra børsåbningen.

 

Dagens Gossip