Her er Danmarks bedste tv-serie

Det er Søndagsavisen, som kårer den folkekære serie på baggrund af en undersøgelse hos Yougov. Og her får Matador omsider den "krone", den hele tiden har fortjent. Den er nemlig strøget ind på en førsteplads.

Helle Kannik Haastrup, lektor i medievidenskab på Københavns Universitet, er ikke overrasket over, at Matador kåres som Danmarks bedste tv-serie.

- Tv-serien knytter sig til det nationale, hvor serier som 'Borgen' og 'Forbrydelsen' er nyere dramaer, der ikke er lige så solidt funderet, som 'Matador' og 'Rejseholdet' er med flere succesfulde genudsendelser og dvd-udgivelser, siger han.

Lise Nørgaard, der var en af bagmændene til ’Matador’ er både glad og begejstret over, at 'Matador' er kåret som Danmarks bedste tv-serie.

- Vi kan godt lide at høre vores nærmeste forfædre fortælle historier fra gamle dage. Der er noget tryghed i det. Og så var det en anden tid, da den blev sendt første gang. Der var monopol-tv, og folk var bange for at kede sig ihjel, så de sad nærmest og ventede på et nyt afsnit – som var det Messias' genkomst, fortæller hun.

Sådan stemte danskerne:

1. Matador: 40%

2. Rejseholdet: 14%

3. Klovn: 7%

4. Forbrydelsen: 6%

5. Huset på Christianshavn: 6%

6. Borgen: 5%

7. Krøniken: 3%

8. Broen: 3%

9. Arvingerne: 3%

10. Riget 1 og 2: 2%

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip