Her er Danmarks bedste tv-serie

Det er Søndagsavisen, som kårer den folkekære serie på baggrund af en undersøgelse hos Yougov. Og her får Matador omsider den "krone", den hele tiden har fortjent. Den er nemlig strøget ind på en førsteplads.

Helle Kannik Haastrup, lektor i medievidenskab på Københavns Universitet, er ikke overrasket over, at Matador kåres som Danmarks bedste tv-serie.

- Tv-serien knytter sig til det nationale, hvor serier som 'Borgen' og 'Forbrydelsen' er nyere dramaer, der ikke er lige så solidt funderet, som 'Matador' og 'Rejseholdet' er med flere succesfulde genudsendelser og dvd-udgivelser, siger han.

Lise Nørgaard, der var en af bagmændene til ’Matador’ er både glad og begejstret over, at 'Matador' er kåret som Danmarks bedste tv-serie.

- Vi kan godt lide at høre vores nærmeste forfædre fortælle historier fra gamle dage. Der er noget tryghed i det. Og så var det en anden tid, da den blev sendt første gang. Der var monopol-tv, og folk var bange for at kede sig ihjel, så de sad nærmest og ventede på et nyt afsnit – som var det Messias' genkomst, fortæller hun.

Sådan stemte danskerne:

1. Matador: 40%

2. Rejseholdet: 14%

3. Klovn: 7%

4. Forbrydelsen: 6%

5. Huset på Christianshavn: 6%

6. Borgen: 5%

7. Krøniken: 3%

8. Broen: 3%

9. Arvingerne: 3%

10. Riget 1 og 2: 2%

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip