Her er de ledige som Danmark tjener penge på

21/05/2013 11:24

Newspaq

Nyheder
Arbejdsløse kommunikationsfolk, undervisere og andre humanister drømmer om at sprænge ledighedens lænker ved at starte eget firma. Syv ud af ti ledige akademikere overvejer at blive selvstændige, viser en ny undersøgelse fra Dansk Magisterforbund. Det skriver Avisen.dk. "Det er rigtig godt, for landet har brug for flere iværksættere," siger formand for Dansk Magisterforbund, Ingrid Stage til Avisen.dk. Hun mener, at den usikre jobsituation har skærpet akademikernes lyst til at stå på egne ben. Både Magistrenes A-Kasse og a-kassen for selvstændige, ASE, bekræfter, at den økonomiske krise får flere humanister til at starte op som selvstændige. Antallet af magistre på dagpenge, som vælger at blive selvstændige på deltid, er vokset til det dobbelte fra 2011 til 2012, oplyser Magistrenes A-Kasse. Mange tager efterfølgende det endelige skridt og bliver selvstændige på fuld tid. Det er et sundt og positivt tegn, at så mange magistre har lyst til at blive iværksættere. Det mener Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den liberale tænketank Cepos. "Der er mange negative konsekvenser ved en krise, men der er også nogle positive. En af de positive ting kan være, hvis flere starter deres eget firma op," siger Mads Lundby Hansen til Avisen.dk. Det kommer bag på ham, at netop magistrene i så stor stil tiltrækkes af iværksætterdrømmen. "Men det giver fin mening. Både fordi der er høj arbejdsløshed, og fordi humanister kan nogle ting og kan tilbyde noget viden, som der er stor efterspørgsel efter i vores samfund lige nu. For eksempel inden for kommunikation og undervisning," siger Mads Lundby Hansen. Dansk Iværksætterforening mærker også, at den høje arbejdsløshed puster liv i de højtuddannedes iværksætterdrømme. "Der er mangel på job og pres på for at finde et. Så det er naturligt, at man som ledig overvejer, hvad man selv kan gøre. Der er en af mulighederne at starte sit eget," siger direktør i Dansk Iværksætterforening, Jakob Engel-Schmidt til Avisen.dk.

Mest læste i dag

Arbejdsløse kommunikationsfolk, undervisere og andre humanister drømmer om at sprænge ledighedens lænker ved at starte eget firma.

Syv ud af ti ledige akademikere overvejer at blive selvstændige, viser en ny undersøgelse fra Dansk Magisterforbund. Det skriver Avisen.dk.

"Det er rigtig godt, for landet har brug for flere iværksættere," siger formand for Dansk Magisterforbund, Ingrid Stage til Avisen.dk.

Hun mener, at den usikre jobsituation har skærpet akademikernes lyst til at stå på egne ben.

Både Magistrenes A-Kasse og a-kassen for selvstændige, ASE, bekræfter, at den økonomiske krise får flere humanister til at starte op som selvstændige. Antallet af magistre på dagpenge, som vælger at blive selvstændige på deltid, er vokset til det dobbelte fra 2011 til 2012, oplyser Magistrenes A-Kasse.

Mange tager efterfølgende det endelige skridt og bliver selvstændige på fuld tid.

Det er et sundt og positivt tegn, at så mange magistre har lyst til at blive iværksættere. Det mener Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den liberale tænketank Cepos.

"Der er mange negative konsekvenser ved en krise, men der er også nogle positive. En af de positive ting kan være, hvis flere starter deres eget firma op," siger Mads Lundby Hansen til Avisen.dk.

Det kommer bag på ham, at netop magistrene i så stor stil tiltrækkes af iværksætterdrømmen.

"Men det giver fin mening. Både fordi der er høj arbejdsløshed, og fordi humanister kan nogle ting og kan tilbyde noget viden, som der er stor efterspørgsel efter i vores samfund lige nu. For eksempel inden for kommunikation og undervisning," siger Mads Lundby Hansen.

Dansk Iværksætterforening mærker også, at den høje arbejdsløshed puster liv i de højtuddannedes iværksætterdrømme.

"Der er mangel på job og pres på for at finde et. Så det er naturligt, at man som ledig overvejer, hvad man selv kan gøre. Der er en af mulighederne at starte sit eget," siger direktør i Dansk Iværksætterforening, Jakob Engel-Schmidt til Avisen.dk.