Her er de madvarer alle spiser i påsken

Ligesom jul rimer på and, rødkål og flæskesteg, så rimer påske på æg, sild og laks.

Vi er især vilde med æg til påskefrokosten.

En undersøgelse fra Coop Analyse viser, at 87,3 procent af danskerne forventer at spise æg i løbet af påsken.

- Omkring højtiderne er vi meget traditionsbundne i Danmark. Og når det kommer til påsken, så skal vi have æg, siger Lars Aarup, der er analysechef i Coop Analyse til Newspaq.

Gennem de seneste fem år har Coop systematisk fulgt med i, hvad danskerne køber og spiser. Og her viser det sig, at vi er geografisk meget forskellige fra Vestjylland til Sjælland.

Men ikke når det gælder højtiderne, så står vi sammen.

- Nogle dage spiser vi bare det samme over hele landet. I julen er det rødkål og flæskesteg, mens det til påske er æg, men også øl, sild og snaps, lyder det fra Lars Aarup.

Derudover er lam også en påskespise, men den er dog ikke så fast et element over alt i landet, fortæller analysechefen.

Hos Dansk Supermarked genkender man fuldstændig tendensen med, at traditionerne står i højsædet.

- Vi sælger 3-4 gange så meget fisk som i en normal uge, siger pressechef Mads Hvitved Grand til Newspaq.

- Det er især røget laks, rejer i lage, karry- og marinerede sild samt frosne fiskefiletter, lyder det fra pressechefen.

Hos Dansk Supermarked ser man også en stor stigning i salget af servietter. Ikke bare dem med påskemotiv, men i det hele taget. Salget stiger med 50 procent.

- Vi vil rigtig gerne pynte bordet op og gøre noget ud af det, når familie og venner kommer forbi, siger Mads Hvitved Grand.

Hos Dansk Supermarked stiger salget af snaps og øl også, men det er ikke voldsomt i forhold til resten af året. Hvad det siger om os danskere, må du selv vurdere.

 

Dagens Gossip