Her er de ni X Factor-finalister

Fredag aften blev det afsløret, hvem der er gået videre til X Factors afgørende fase. De sidste seks fredage har det været muligt at følge de hårdt prøvede X Factor-deltagere gennem både auditions, superbootcamp og bootcamps. Tilbage er nu ni deltagere og syv liveshows.

Den originale dommertrio bestående af Lina Rafn, Remee og Thomas Blachman har igennem de sidste seks fredage med hård hånd sorteret i de mange håbefulde og modige X Factor-deltagere, som har haft en drøm om at nå helt til liveshows, og på dommernes bootcamp spidsede konkurrencen til, og deltagerne blev presset til deres yderste.

Men kun ni deltagere kunne juble, da det blev klart, at de var gået videre.

De ni deltagere, der skal synge i liveshows er:

I kategorien 15-22 år:

Fie Winther: Fie er 16 år gammel og bor i Helsingør, hvor hun går i 10. klasse. Fies største udfordring er hendes sceneskræk.

Henriette Haubjerg: Henriette er 16 år gammel og bor i Brande, hvor hun er førsteårsstuderende på HTX. Hun drømmer om at komme ind på Musikkonservatoriet.

Mathias Chrøis: Mathias er 17 år, går i 10. klasse og bor i Taastrup. Ud over sang drømmer Mathias om at studere psykologi.

Grupperne:

lickety-split: Gruppen består af 19-årige Lina og 15-årige Patrick. De er blevet sat sammen af Blachman. Lina blev student sidste år og læser nu kemi på B-niveau og bor i Aarhus. Patrick bor i Hadsten, hvor han går i 9. klasse. Lina elsker soul, jazz og blues, og Patrick er vild med hip-hop og rap.

Anthony Jasmin: Gruppen er sat sammen af Blachman og består af 15-årige Jasmin og 19-årige Anthony. Jasmin går i 9. klasse i Høje Gladsaxe, hvor hun også bor. Anthony er 19 år og læser HHX i Brøndby, men bor i Albertslund.

ManBand: Gruppen består af Jesper, Ole og Dennis. Jesper er 40 år og bor på Vesterbro med sin kæreste og to børn. Han arbejder som folkeskolelærer på Himmelev Skole, hvor han underviser i matematik, engelsk og biologi. Ole er 44 år, og det var ham, der fandt på at lave en gruppe med de to andre. Til hverdag arbejder han i sit eget firma, som udfører regnskabsopgaver. Han er fra Kolding oprindeligt og bor nu i Valby. Dennis er med sine 31 år gruppens yngste deltager. Han er fra Amager og bor nu i Herlev sammen med sin kæreste. Han arbejder til daglig som flyttemand.

I kategorien 23+:

Steffen Gilmartin: Steffen er 50 år og den ældste X Factor live-deltager i Danmark nogensinde. Han bor på Vesterbro med sine to teenagebørn og arbejder til daglig som musiklærer og fodboldtræner.

Lucy Mardou: Lucy er 23 år og kommer oprindelig fra Norge men bor i dag med sin mand og datter i Thy-lejren.

Pernille Nordtorp: Pernille er 27 år og stammer oprindelig fra Vestjylland, men bor i dag i København, hvor hun læser kemi som enkeltfag, da hun drømmer om at komme ind og læse matematik på universitetet.

Fredag den 14. februar sender DR1 det første liveshow, og de ni udvalgte deltagere skal for første gang dyste live.

På vejen mod finalen vil der være forskellige elementer, der sikre masser af variation i både musik og i seeroplevelse. Temaet i det første liveshow er "Signatur". Dommerne skal i samarbejde med deltagerne vælge et nummer som fortæller noget om, hvem den pågældende deltager er som menneske og/eller artist.

Newspaq

 

Dagens Gossip