Her er de tre løsninger på lærerkonflikten

Det vurderer arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet professor Flemming Ibsen, der forventer, at regeringen griber ind om to uger.

Ifølge ham er et regeringsindgreb den eneste realistiske løsning på konflikten, der betyder, at landets lærere fra mandag er blevet lockoutet og derfor ikke kan få lov til at møde på arbejde efter påskeferien.

De øvrige muligheder er, at parterne selv når en løsning, eller at man udpeger en opmand, der skal finde frem til en løsning.

Men ingen af de to muligheder er realistiske, mener Flemming Ibsen.

»Der er ikke ret mange løsninger. Den ene er, at parterne selv finder ud af at lave en aftale, men det er ikke særligt realistisk,« siger han og henviser til det forhandlingsforløb, der har udspillet sig de seneste måneder uden resultat.

»Så er der en opmandsløsning, men den tror jeg slet ikke på, for hvem skulle være opmand?«

Endelig er der regeringsindgrebet, som, Flemming Ibsen forventer, vil komme om to uger.

»Det må ikke gå for hurtigt, for så ser det ud som om, det er aftalt spil, og man skal også respektere den danske model og konfliktmuligheden,« siger han.

»Men hvis regeringen på den anden side er overbevist om, at parterne ikke selv kan finde en løsning, så er der regeringsindgrebet tilbage, og det, tror jeg, kommer efter to uger og maksimalt tre uger.«

Flemming Ibsen tror, at regeringen allerede er klar til indgreb.

»Jeg tror, de har et indgreb klar i skuffen, og det vil være, tror jeg, den model, der blev aftalt på gymnasieskolernes område,« siger han.

Det betyder, at lærernes regler om arbejdstid vil blive ændret. Til gengæld vil de blive kompenseret med lønforhøjelse og eventuelt ekstra penge til efter- og videreuddannelse, vurderer Flemming Ibsen.

 

Dagens Gossip