Her er det simple trick til at holde vægten nede

Det er mandler, som egentlig er en type frugt, der kan hjælpe dig med at holde din vægt nede, viser ny amerikansk undersøgelse.

Det på trods af, at mandler indeholder masser af fedt, og 100 gram mandler faktisk giver dig 630 kalorier. Det skriver kvindesitet KK.no.

Det er et hold forskere fra Purdue University i USA, der har undersøgt, hvad et givent indtag af mandler har af betydningen for vægten.

Derfor kan også valnødder forebygge diabetes. Se mere på Soendag.dk

Ekstra kalorier uden vægtøgning

I undersøgelsen deltog 137 personer med øget risiko for at udvikle diabetes 2, og de blev inddelt i fem grupper. Fire af grupperne skulle indtage tre spiseskefulde mandler svarende til 250 kalorier på forskellige tidspunkter af dagen.

Den sidste gruppe var en kontrolgruppe, der ikke skulle indtage nogen former for nødder, mandler eller frø.

Resultatet var, at selvom deltagerne i de første fire grupper indtog i alt 250 ekstra kalorier i forbindelse med måltider end deltagerne i kontrolgruppen, så tog ingen i de første fire grupper ekstra kilo på.

Holder dig mæt længere

Forskergruppen mener, at det blandt andet skyldes, at mandlerne giver en god mæthedsfornemmelse, der varer længe. Det betyder, at de ikke spiser kalorierige mellemmåltider.

- Denne forskning tyder på, at mandler kan være et godt snack-alternativ, specielt for dem, som gerne vil holde vægten, siger professor og forskningsleder Richard Mattes. Det skriver KK.no.

Det der gør mandler så mættende er deres høje indhold af fedt. Men da det er en type fedt, der er god for hjertet (monoumættede fedtsyrer), så lider kroppen ikke overlast af det. Tværtimod.

Se, hvordan du let laver lækre saltede mandler, på Madogbolig.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip