Her er DRs nye Grand Prix-general

21/05/2013 17:18

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Det bliver således en af DRs mest erfarne producere, der har påtaget sig det overordnede ansvar for at  få hele den omfattende produktion - herunder to semifinaler og en finale - til at at gå op i en højere enhed. Pernille Gaardbo, der oprindeligt er uddannet TV-producer og har været med til at starte kanalen DR2, har de seneste 12 år stået i spidsen for DRs største produktionsenhed, DR Medieservice, der kan mønstre 220 medarbejdere. Dermed har hun været hovedansvarlig for al teknikken bag nogle af DR’s mest profilerede liveproduktioner som Dansk Melodi Grand Prix, X Factor og P3 Guld.

I en pressemeddelelse fra DR betoner generaldirektør Maria Rørbye Rønn netop Pernille Gaardbos lederegenskaber og hendes indsigt i den tekniske afvikling af store TV-programmer:

»Det er en kombination, der er god brug for, og med Pernille Gaardbos lange erfaring i DR får vi en person, der er solidt klædt på til at påtage sig opgaven,« siger hun.

Pernille Gaardbo selv mener, at DR er helt klar til at klare opgaven, der - ud over de tre store TV-shows -  også omfatter en krævende eventdel, som knytter sig til sangkonkurrencen.

»Vi har arbejdet systematisk med at optimere vores produktion gennem de seneste par år, så vi er fuldt ud gearede til at varetage en produktion af det enorme omfang, som Det Europæiske Melodi Grand Prix er,« siger hun.

Der er yderligere to personer med på Gaardbos hold, der skal få det hele til at klappe til næste år, og det er DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme, som bliver ansvarlig for selve indholdet, og chef for DR Event Søren Therkelsen der bliver ansvarlig for relationen til eksterne samarbejdspartnere.