Her er fest-appen, der redder din nytårsaften

Isnende vind, frosne fingre og latter fra en fest på femte sal, som man ikke har en chance for at komme ind til. Jagten på et nytårsselskab har affødt mange eder, hvislet ud gennem dampende vinterånde. Men måske er de tider forbi. 

Den danske fest-app Heaps, der er en platform for grupper, som vil mødes og feste sammen, sætter denne nytårsaften rekord med over 2.000 oprettede events.

Heaps er inspireret af  P3’s nytårsprogram ”Festen og Gæsten” og dating-app'en Tinder. Den fungerer ved, at man opretter et event med sine egne venner og derefter frasorterer eller tilvælger andre festgrupper ved at “swipe” til venstre (dur ikke) eller til højre (dur) og dermed skaber et match - hvis man altså selv er blevet accepteret.

I de fire måneder, app’en har eksisteret, har over 27.000 danskere downloadet den, og navnligt den kommende nytårsaften har vist sig at være et tilløbsstykke.

Således leder 8.000 danskere efter grupper at dele champagne med, og der er allerede skabt over 4.000 matches mellem festglade selskaber. Alene mandag i denne uge blev app’en downloadet over 1500 gange.

- Det gode ved Heaps er, at man møder nye mennesker, mens man er sammen med sine egne venner. Det skaber en enorm tryghed, siger 25-årige Frederik Bjergager, som er en af idémændene bag Heaps, og peger på, at mange pigegrupper nævner det som en fordel.

- Formålet er at have det sjovt. Det er ikke en dating-app, og derfor er tilgangen også meget mere afslappet. Det betyder, at der er meget kort fra et match til et egentlig møde mellem to grupper, siger han.

Data udtrukket fra Heaps-appen viser, at grupperne i de fleste tilfælde består af personer, der søger festdeltagere af det modsatte køn.

Således er nogle af de mest benyttede udtryk i søgningerne ’hunks’ og ’ladies’, ligesom ’rooftop’ ’morgenfest’, ’dancing’ og ’partyallnightlong’ også hører til favoritterne.

Langt de fleste af Heaps’ brugere – ca. 70 procent – foretrækker at mødes til privatfest, mens 30 procent helst vil mødes på natklub.

App’en er skabt af seks studerende fra forskellige københavnske uddannelsesinstitutioner. Den blev lanceret i august på Copenhagen Business School og var i første omgang udelukkende beregnet til skolens studerende. Heaps blev dog hurtigt så eftertragtet, at den blev bredt ud til København, Aarhus og Odense, og den 21. november blev det muligt for danskere over hele landet at benytte den.

App’en er gratis og kan indtil videre kun downloades til Apple-produkter. En Android-version er dog i støbeskeen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip