Her er grunden til, at du stadig er sulten

Du tror, du spiser sundt og godt, men hvorfor er du så stadig sulten og drømmer om den ene lækre ting efter den anden?

Tjek her om du muligvis begår en af disse fejl som er beskrevet på oprah.com:

Du drikker det forkerte

Forskere fra Yale University er kommet frem til at fruktose og søde drikker ikke kun stiller tørst og sult, det gør os også mere lystne efter søde sager. Det stimulerer ganske enkelt noget i kroppen, så vi får mere appetit.

Drikker du juice til din mad, så kan det eksempelvis være derfor, du stadig føler sult. Eller spiser du en sød fersken som mellemmåltid, så kan det meget vel være den, der øger din appetit efter mere.

Er du vild efter sukker? Få hjælp til at overvinde din sukkertrang på udeoghjemme.dk

Du vinter-spiser stadig

Professor i medicin fra University of Massachusetts Medical School, Ira Ockene, fortæller at vi mennesker om vinteren er programmeret til at samle på kalorierne. Andre siger, at vi om vinteren kræver ekstra energi for at holde varmen og når kroppen er kold, så kræver den mere sukkerholdigt mad.

Er din sult derfor ekstra stor om vinteren, så sørg for at hold dig varm og spise godt, for din krop har brug for det.

Du får medicin

En side-effekt ved at spise medicin mod hormonelle ting, depression, allergi og meget andet kan være, at det øger din sult.

Louise Aronnne er direktør for Weight Management Center på Weill Cornell Medical College, og hun oplever, at flere overvægtige er det grundet et forbrug af medicin. Det kan også forekomme, at folk taber sig, fordi de begynder at få medicin for eksempelvis diabetes.

Sådan undgår du at blive smittet af andres spisevaner – se hvordan på udeoghjemme.dk

Du spiser foran computeren

Det kan godt være, at du synes, du sparer tid og energi ved at spise nær din computer ved skrivebordet. Men undersøgelser bragt i American Journal of Clinical Nutrtion viser, at folk der spiser foran deres computer, spiser dobbelt så meget som de, der ikke gør. Og de husker heller ikke nær så godt, hvad de har spist i løbet af dagen, så der ryger ekstra mange snacks ned.

I virkeligheden kan du altså godt have spist det, du skal, men din krop registrerer det ikke ordentlig, og du føler derfor stadig sult. Det kan være en idé at gå et andet sted hen og spise.

Du sover for lidt og er kvinde

Er du kvinde og sover du for lidt, så er du ekstra udsat for at føle meget sult. Studier påviser, at kvinder i perioden op til menstruation spiser ekstra meget, og det er ofte usunde ting, der ryger indenbords.

Sover du samtidig for lidt, ja så er du godt gammeldags på den, for det gør, at du føler mere sult. Dit sult-hormon vil ganske enkelt stige og jo flere timer du er vågen, jo flere har du til at spise i – sørg derfor for at få din søvn, og du vil opleve en mere afbalanceret sultfølelse.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media.

 

Dagens Gossip