Her er hitmagernes bedste festival-tips

Sommerens festivaler er allerede skudt i gang med aarhusianske NorthSide og fynske Tinderbox. Onsdag starter musikken på Roskilde Festival og spørger man musikerne, har de masser af gode råd til, hvordan man bedst klarer sig igennem en uge med øl, mudder og musik.

- Man skal lade alkoholen gøre arbejdet ordentligt. Jeg vil sige til mine børn, at selvfølgelig skal de fyre den af og have oplevelsen af, at det hele er tilladt, men man skal også på et tidspunkt i den brandert ligge sig ned og kigge op i himlen, mens man hører sit yndlingsband spille og lade det røre en dybt, siger Peter Sommer fra bandet De Eneste To og bliver suppleret af sit bandmedlem Simon Kvamm:

- Man skal huske på, at man kan få nogle sindssyge oplevelser ved at stå til en koncert, og alt det udenom er ligesom bundet op på musikoplevelserne. Det er kernen og virkelig magisk, siger han til Ritzau Fokus.

Lidt mere praktiske er rådene, når man spørger det britiske band Years & Years.

- Solcreme! Jeg bliver altid forbrændt, og det er også vigtigt at sørge for at få væske nok, siger bandets forsanger, Olly Alexander.

- Gummistøvler. Især i England, der regner det altid, tilføjer Mikey Goldsworthy, der er gruppens bassist.

Tilbage hos de danske bands er det igen musikken, der er i centrum.

- Mit bedste råd er selvfølgelig, at man lige forbereder sig på, hvad der er for noget musik, der kommer på festivalen, siger Carl Emil Petersen fra det danske rockband "Ulige Numre".

- Man kan ikke se alting, og nogle gange skal man bare lige have en pause i ørerne og opleve nogle af de andre ting, som sker på festivalen. Så man skal være god til at planlægge sit musikprogram og så også sørge for at spise godt, råder han.

Ud over Roskilde Festival afholdes der denne sommer blandt andet også Smukfest i Skanderborg, Nibe Festival, Skagen Festival, Vig Festival, Langelands Festival og Trailerpark Festival.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip