Her er knasterne: Løn og arbejdstid

Overenskomstforhandlingerne på det kommunale arbejdsmarked er i gang.

Torsdag udveksler KL krav til forhandlingerne om løn- og ansættelsesforhold for 507.000 medarbejdere i kommunerne.

Lønudviklingen på det private arbejdsmarked er afdæmpet, og derfor er den økonomiske ramme for de offentlige forhandlinger smal.

Det betyder dog ikke, at forhandlingerne bliver indholdsløse, siger borgmesteren i Høje Taastrup, Michael Ziegler (K), der er formand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

- Vi vælger ved forhandlingerne at fokusere på de bestemmelser i overenskomsterne, som er en barriere for den nødvendige forandring og kvalitetsudvikling, siger Michael Ziegler.

KL har allerede tilkendegivet, at der vil være en række krav til arbejdstidsbestemmelserne for lærerne i folkeskolen, der skal give nye og enklere arbejdstidsregler.

For KL er det centralt, at de nye overenskomster skal give et større rum til lokal ledelse og lokale omstillingsprocesser, siger Michael Ziegler.

Derudover stiller KL krav om, at "fredede" medarbejdere, der er suppleanter for tillidsfolk, skal kunne fyres på lige fod med andre medarbejdere.

Det vil betyde, at den særlige beskyttelse ophæves for den del af medarbejderne, som reelt ikke varetage tillidsopgaver, oplyser KL.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip