Her er Marianne Jelveds første opgaver

De Radikales Marianne Jelved er torsdag præsenteret som ny kulturminister. Allerede ved overdragelsen i Kulturministeriet blev hun præsenteret for de vigtigste opgaver, som hun skal i gang med i de kommende dage:

* Forhandlinger om omlægning af mediestøtten:

Forhandlinger er allerede trukket ud, og i slutningen af november blev chancen for et bredt mediestøtteforlig mindre, da Venstre, De Konservative og DF sammen forlod forhandlingerne.

Oppositionen frygter, at regeringens udpil vil betyde lukning af regionale dagblade og mindre dagblade som Information og Kristeligt Dagblad.

Der er også borgerlig kritik af, at DR har fået 130 millioner kroner mere i licenspenge med det nye medieforlig, mens der skal spares på andre medier.

* Ny museumslov:

Den længe ventede lov, der skal modernisere museumsvæsnet har haft et omtumlet liv, og daværende kulturminister Uffe Elbæk blev kritiseret fra alle sider, da han i oktober fremlagde forslaget i folketingssalen.

Venstre og Enhedslisten frygter, at forslaget vil ramme museerne uden for de større byer.

Det bliver også kritiseret, at medarbejdere på et museum ifølge lovforslaget skal have en ph.d.-grad, for at museerne kan få midler til forskning. Det vil føre til mindre forskning på museerne, mener EL.

* Lovforslag om en kunststøttereform:

Lovforslaget lægger op til, at Statens Kunstråd skal nedlægges og kunststøtten samles i Statens Kunstfond.

Forfatteren Jens Christian Grøndahl vakte opsigt, da han kritiserede, at Statens Kunstfond forbigår litteratur med bredere appel, når der bliver uddelt støtte. Derfor lægges der op til, at alle afslag på støtte fra Statens Kunstfond fremover skal offentliggøres.

Men det har til gengæld født til kritik fra kunstnerorganisationer, der frygter en gabestok for kunstnerne, som har fået afslag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip