Her er nogle af de bortførte børn

* Oliver-sagen

Olivers mor flytter til Østrig med sin søn i 2010 mod farens vilje. Dansk domstol giver Olivers far den fulde forældremyndighed, men moren får ligeledes tildelt den fulde forældremyndighed af domstol i Østrig. To år senere rejser Olivers far til Østrig og tager ham fra moren, hvilket får Østrig til at udstede en arrestordre på faren. Landsretten i Graz indleder en straffesag mod faren og dømmer ham 12 måneders betinget fængsel.

* Tvillinger bortført på 10. år i Iran

For mere end 10 år siden bortfører en far to fire-årige tvillingdrenge fra deres mor, som har forældremyndigheden. Siden har de levet i Iran, mens faren bor i Danmark. Seks gange er faren idømt to års fængsel - hver gang han har afsonet, anholder man ham igen. Faren forklarer, at han ikke kan hente børnene hos deres onkel, fordi han er konverteret til kristendommen.

* Familie bortfører seksårig til flygtningelejr

En 33-årig somalisk født mor får i 2011 hjælp af sin far, onkel og storebror til at kidnappe sin seksårige søn til Holland. I stedet for par et timers aftalt samvær på en legeplads i Silkeborg tager hun mod København med den seksårige dreng og hans fire år ældre halvbror. Herfra rejser de til Amsterdam, hvor drengen bliver fundet fire måneder efter i en flygtningelejr.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip