Her er tyvens yndlingsvej ind i dit hus

Danskerne fejlvurderer tyvens yndlingsvej ind til fladskærme og smykker, og vi sikrer derfor måske de forkerte stedet mod ubudne gæster, skriver Søndagsavisen.

Ved knap hvert tredje indbrud kommer tyven ind via stuevinduet, viser en undersøgelse fra Forsikring og Pension.

Men knap halvdelen af danskerne tror, at tyven oftest bruger terrassedøren. Kun hver tiende peger på stuevinduet som tyvens foretrukne vej ind, viser en undersøgelse blandt 1000 danskere, som YouGov har lavet for Codan.

- For os er det lidt overraskende, at der er så stor forskel på, hvad folk tror, der er tyveknægtens yndlingsvej, og hvordan det rent faktisk forholder sig, siger pressechef i Codan, Peter Høyer, til Søndagsavisen.

Men faktisk er der en god nyhed gemt i fejlvurderingen. Det er nemlig meget billigere at sikre vinduerne i forhold til terrassedøren.

- Det er væsentlig billigere at sikre sine vinduer mod indbrud end at gøre det samme med dørene. Faktisk kan du for et par hundrede kroner købe både vinduessikringer og vindueslåse, forklarer pressechefen.

Døre over en kam står dog stadig for tyvens vej ind i knap halvdelen af alle indbrud. Og det kan være en god idé at skifte låsen ud, men dørkarmen skal tjekkes for råd, oplyser ingeniør i Stopindbrud.dk, Tine Aabye.

- Du kan for et par tusinde kroner få udskiftet låsen i døren inklusive ny karm samt udgifter til montering, siger Tine Aabye til Søndagsavisen.

- Og for 5000 kroner bør du kunne sikre hele huset så godt, at tyvene nok giver op, da de vil være bange for at blive opdaget, inden de kommer ind, vurderer hun.

Stopindbrud.dk er et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd, Sikkerhedsbranchen og Forsikring og Pension.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip