Her er Vestas vilde op- og nedture i 2013

27. september: Vestas og japanske Mitsubishi Heavy Industries offentliggør et nyt samarbejde om havvindmøller. Selskaberne danner et joint venture selskab, som de hver ejer 50 procent af. Efterfølgende ryger Vestas' aktiekurs i vejret med 10 procent.

21. august: Ditlev Engel fyres efter otte år som topchef i Vestas. Anders Runevad overtager posten. Samme dag aflægges et skuffende halvårsregnskab med et underskud på 462 millioner kroner, men efterfølgende stiger aktiekursen alligevel med 5,4 procent til kurs 109 ved lukketid.

6. august: En gruppe investorer kræver 300 millioner kroner af Vestas og en række tidligere og nuværende medlemmer af selskabets ledelse. Investorerne mener, at Vestas har været for positiv i sine udmeldinger om selskabets økonomi i 2010.

22. juli: Tidligere koncernøkonomidirektør i Vestas Henrik Nørremark sigtes for mandatsvig af Bagmandspolitiet for at lave aftaler i Indien uden om topchef og bestyrelse. Handlen endte med at koste Vestas 130 millioner kroner.

21. juni: Vestas sælger to vindmølleparker i Rumænien og Bulgarien for samlet næsten en milliard kroner til italiensk-russiske Lukerg Renew. Selskaberne indgik i porteføljen af grøn energi, som vindmølleselskabet bruger i sin egen produktion.

8. april: Vestas bekræfter ordre til canadiske Blackspring Ridge på i alt omkring 300 megawatt og 20 års serviceaftale.

* Første kvartal 2013: I årets tre første måneder siger Vestas farvel til 582 ansatte som led i den igangværende sparerunde. I slutningen af kvartalet havde Vestas 17.196 fuldtidsansatte. Vestas har et mål om at komme ned på højst 16.000 ansatte i slutningen af 2013.

6. februar: Vestas fremlægger regnskab med dundrende underskud for 2012. Resultatet før skat bliver et minus på 5,3 milliarder kroner. Efter skat lyder underskuddet på knap 7,2 milliarder kroner.

2. januar: De amerikanske politikere vedtager en skatteaftale, der blandt andet forlænger en skattekredit for investeringer i vindmøller. Det er gode nyheder for Vestas, hvis aktier stiger med ti procent umiddelbart efter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip