Her tager Skat oftest fejl af boligpriserne

Der er voldsom kritik på vej til Skat og samtlige skatteministre siden 2003, erfarer flere medier. Rigsrevisionen fremlægger onsdag en rapport efter en undersøgelse af de offentlige ejendomsvurderinger, der er så fulde af fejl, at statsrevisorerne ventes at udtale hård kritik.

Hvert fjerde hus, der har skiftet ejer i år, blev handlet til en pris, der ligger markant under den offentlige vurdering. Det kan dels resultere i en unødvendigt stor omkostning til tinglysning, dels forøge den slumrende ejendomsskatte­regning, der holdes nede af skattestoppet.

Det har Karsten Beltoft, adm. direktør i Realkreditforeningen tidligere fortalt til Berlingske Business, i en kommentar til tal fra Skat og Boligsiden, der sammenstiller de realiserede handelspriser kontra Skats ejendomsvurderinger.

»Tallene viser, at der er en lang række boliger over hele landet, hvor vurderingen er højere end handelsprisen. Det gælder især for Vest- og Sydsjælland og Lolland-Falster, og dermed giver det de boligmarkeder, der har det hårdest i forvejen, et ekstra skub i den forkerte retning,« sagde han.

Skubbet skyldes, at man betaler den variable del af tinglysningsafgiften - 0,6 procent - af enten købesummen eller ejendomsvurderingen, hvis den er højest, hvilket den er i en lang række handler.

Fejlene kan betyde, at tusindvis af boligejere i årevis har betalt for meget i skat. Vurderingerne har betydning for beregningen af ejendomsværdiskatten til staten, den kommunale ejendomsskat, beregning af tinglysningsafgift og formueopgørelser.

 

 

 

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip