Heste skal hjælpe traumatiserede soldater

Heste kan bruges til andet end at ride på. En lille gruppe soldater, med ar på sjælen fra krig, er gået i gang med at hele sindet, med et forløb i en ridehal.

Soldaterne går rundt mellem hestene, og skal løse forskellige opgaver, blandt andet at få kontakt med dyrene.

Det er overlæge og psykiater Anne Bitsch-Larsen fra Holstebro, der tager udenlandske metoder i brug, for at rehabilitere mennesker med psykiske problemer.

- I første omgang har jeg lejet en ridehal, men senere skal arbejdet flyttes til Center for Psykisk Rehabilitering, som jeg gerne ser bygget i landsbyen Hogager, vest for Holstebro, siger Anne Bitsch-Larsen.

Anne Bitsch-Larsen har kontakt med veteraner i hele landet, blandt andet fra soldaterhjemmet i Holstebro.

- Gennem samværet med hestene, skal soldaterne genopbygge den emotionelle kontakt, som har lidt skade, siger Anne Bitsch-Larsen.

Samarbejdet med løse heste, kan bruges til egentlige psykiatriske patienter, men også til mennesker ramt af stress og depression.

I udlandet anvendes metoden også til lederuddannelse, coaching og teambuilding.

Anne Bitsch-Larsen fået et tilskud på 450.000 kroner, fra LAG Holstebro, til projektet, og er i dialog med flere investorer.

- Jeg vil gerne være med til at udvikle psykiatrien med nye tilbud, og tror på at terapien, i omgangen med heste, virker. Men jeg savner dansk forskning, slutter Anne Bitsch-Larsen.

 

Dagens Gossip