Heste skal hjælpe traumatiserede soldater

Heste kan bruges til andet end at ride på. En lille gruppe soldater, med ar på sjælen fra krig, er gået i gang med at hele sindet, med et forløb i en ridehal.

Soldaterne går rundt mellem hestene, og skal løse forskellige opgaver, blandt andet at få kontakt med dyrene.

Det er overlæge og psykiater Anne Bitsch-Larsen fra Holstebro, der tager udenlandske metoder i brug, for at rehabilitere mennesker med psykiske problemer.

- I første omgang har jeg lejet en ridehal, men senere skal arbejdet flyttes til Center for Psykisk Rehabilitering, som jeg gerne ser bygget i landsbyen Hogager, vest for Holstebro, siger Anne Bitsch-Larsen.

Anne Bitsch-Larsen har kontakt med veteraner i hele landet, blandt andet fra soldaterhjemmet i Holstebro.

- Gennem samværet med hestene, skal soldaterne genopbygge den emotionelle kontakt, som har lidt skade, siger Anne Bitsch-Larsen.

Samarbejdet med løse heste, kan bruges til egentlige psykiatriske patienter, men også til mennesker ramt af stress og depression.

I udlandet anvendes metoden også til lederuddannelse, coaching og teambuilding.

Anne Bitsch-Larsen fået et tilskud på 450.000 kroner, fra LAG Holstebro, til projektet, og er i dialog med flere investorer.

- Jeg vil gerne være med til at udvikle psykiatrien med nye tilbud, og tror på at terapien, i omgangen med heste, virker. Men jeg savner dansk forskning, slutter Anne Bitsch-Larsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip