Hillary siger personligt tak til Fogh

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, siger onsdag eftermiddag farvel til et af de steder uden for USA, hvor hun selv mener at have tilbragt mest tid de seneste fire år.

- Det er sidste gang, jeg er med til et ministermøde i Nato. Jeg har tilbragt en hel del tid her. Og det har været tiden værd, siger Clinton ved afslutningen af to dages Nato udenrigsministermøde i Bruxelles.

Clinton sender også en personlig tak til Natos danske leder, tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

- Jeg er meget stolt over at have samarbejdet med generalsekretær Rasmussen og hans team her i Nato, siger den amerikanske udenrigsminister.

Clinton har meddelt, at hun ønsker at træde tilbage efter fire år i jobbet. Præsident Barack Obama sagde forleden, at han arbejder på at finde en afløser, men at han endnu ikke har besluttet, hvem det skal være.

Blandt de mulige kandidater, der nævnes i amerikansk presse, er USA's FN-ambassadør Susan Rice og den tidligere demokratiske præsidentkandidat og nuværende formand for Senatets udenrigsudvalg John Kerry.

Den afgående udenrigsminister så i en tale i sidste uge i Washington tilbage på sine fire år, hvor hun mener at have besøgt Europa 38 gange.

- Besøg i andre dele af verden får tit mere opmærksomhed. Jeg tror, det skyldes, at det ligesom bliver taget for givet, at vi rejser frem og tilbage over Atlanten.

- Men 38 besøg i Europa har virkelig været en fornøjelse på grund af den enorme vægt, vi tillægger de forbindelser, sagde Clinton.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip