Historisk gode sneforhold i Norge

Vinteren er i den grad kommet til Norge, og inden for de sidste uger er der faldet enorme mængder sne. I løbet af denne uge er der flere steder faldet mere end en meter sne på få dage.

Det giver helt fantastiske forhold for de tusindvis af danskere, der skal til Norge her i løbet af de næste uger.

I Kvitfjell var snedybden den 6. februar ikke mindre end 180 centimeter på toppen og 120 centimeter i bunden af skiområdet. I Hemsedal, som er en anden populær destination for danske skiturister, er snedybden på henholdsvis 162 cm og 157 centimeter. Og sådan er billedet generelt på de norske skidestinationer.

- Der er altid gode sneforhold i Norge omkring skolernes vinterferie, men i år er forholdene helt exceptionelt gode. Jeg har været på skiferie i Norge de sidste 10 år og skal afsted igen, og forventningerne har aldrig været større. Det er ikke bare snedybden, der gør, at det ser perfekt ud – det er også det, at der ligger så meget blød og løs nysne, som er lige til at boltre sig i. Der er ekstra meget at glæde sig til for de danskere, der holder vinterferie i Norge, siger Henrik Verner Jensen, markedschef i Visit Norway.

Powder-alarm igen og igen

På mange af destinationerne har der flere gange været ”powder-alarm” – som det kaldes, når der falder minimum 20 cm frisk puddersne indenfor 24 timer.

Det er blandt andet sket i Kvitfjell, og de lokale har svært ved at få armene ned.

- Nu er der sjældent gode forhold i Kvitfjell, og glædeshyl kan høres over hele dalen. Sneen falder dagligt, og der er kommet over halvanden meter fjerlet pudder inden for de sidste dage, siger Jens Løland fra Kvitfjells administration.

Sne- og bakkeansvarlig i SkiStar Trysil, Wegard Matsson, kan ikke huske, at det har sneet så meget over så lang en periode:

- Vi har haft mere sne i Trysil tidligere, men det er specielt, at vi får så meget pudderlet sne, slutter han.

 

Dagens Gossip