Historisk jul på Børglum Kloster

I Børglum Klosters kongesal er bordet pyntet med en buket fra 1750, og borten på den håndmalede dug er inspireret af 1600- og 1700-tallets marmoreringer.

Det er createur Lars Andersen, der har taget en pause fra rober til Kongehuset og landets teatre, for at være med til at føre historiens vingesus ind i de private gemakker, i det gamle nordjyske kloster.

For traditionen tro åbner familien Rottbøll, der har ejet stedet siden 1835, dørerne op til deres private hjem. Den 8. og 9. december kan besøgende se, hvordan flere hundrede års historie er blevet gendigtet, i form af, blandt andet, en julesmykket kongesal, som er en riddersal, der har fået navn efter de store malerier af 12 oldenborgske konger, der i over 150 år har kigget ned fra væggene.

Lars Andersen har visualiseret en del af de tusinde års historie, som fortælles i bogen, ”Børglum Kloster – fortid – nutid – fremtid”, der udkom for to år siden fra forlaget Puella’s Edition, og som netop har fået selskab af den lille bog, ”Marie Krøyer på Børglum Kloster”. En bog der fortæller om de fem måneder i 1887, hvor Marie, med ungpigenavnet Triepcke, boede på det nordjyske kloster.

Foto: Puella’s Edition

 

Dagens Gossip