Hitmager gik solo: Først nu føles det dejligt

Han startede med et band omkring sig som 17-årig. Men siden 2012 har Figurines-forsanger Christian Hjelm stået ene og alene i front på scenen.

En blottet og ensom position, der efter en anmelderrost debut med pladen "Før vi blev lette", er blevet knap så skræmmende for kunstneren, der er aktuel med sit andet soloalbum.

- En mand og en guitar er utrolig sårbart. Det er ligesom at kaste sig selv for løverne, for du står bare der. Jeg spillede til et arrangement på Store Vega. Hvis man står der ene mand med sit instrument, vender folk sig hurtigt rundt og begynder at snakke. Du skal virkelig fange publikum, fortæller Christian Hjelm.

- Det spil, der er mellem tilskuerne og mig på scenen, har jeg lært rigtig meget af og det har modnet mig, siger den albumaktuelle sanger.

Den nordjyske musikers solodebut "Før vi blev lette" modtog fine anmeldelser og har blandt andet givet ham Steppeulv-prisen som årets vokalist. Trods succesen, var det dog ret nervepirrende for ham, da han skulle begynde at spille alene.

- Første gang jeg optrådte alene, var ret specielt. Her spillede jeg akustisk og kun sammen med min guitarist og en tamburin-spiller på en beværtning som premiere på min nye plade. Lige dér havde jeg det lidt mærkeligt, da jeg skulle på alene, siger den nu prisvindende solist.

Trods en lidt nervøs start har Christian Hjelm dog efterhånden fundet ud af, at han befinder sig ganske godt i spotlightet uden et stort band bag sig.

- Jeg kender masser af folk, der ikke ville drømme om at stille sig op på en scene alene, men jeg har fundet ud af, at jeg er god til det. Jeg kan levere mine sange på en naturlig måde. Det føles naturligt og dejligt for mig at stå på en scene. Nu. Og så alligevel ikke, for der er stadig et sug i maven, siger Christian Hjelm med et smil.

Albummet "Vaskeægte" er ude den 25. august.

Newspaq