Hittebarn kan være født af prostitueret

Det nyfødte barn, som torsdag blev fundet efterladt i en taske på Vestre Kirkegårds Allé i København kan være født af en prostitueret fra Rumænien.

Det er i hvert fald en af de teorier, som Københavns Politi arbejder ud fra, fortæller efterforskningsleder Hans Erik Raben.

- Vi har et vidne, som arbejder i området, og hun fortæller, at hun ofte har set rumænske biler på stedet, og personer, som udveksler plastikposer, fortæller han.

Politiets teori er, at stedet kan være et samlingssted for rumænere, som befinder sig ulovligt i landet.

- Vi ser jo, at der kommer folk fra Østeuropa, herunder Rumænien, til landet med det formål at begå indbrud, og vi ser også prostituerede derfra. Det kan være, at det er den retning vi skal kigge i, siger Hans Erik Raben.

Ifølge efterforskningslederen er det ikke første gang, at politiet arbejder ud fra en lignende teori, når det drejer sig om hittebørn.

- De her sager dukker op hver andet eller tredje år, og vi har haft den type sager før, hvor vi har kigget den vej. Men det har aldrig ført til noget, siger Hans Erik Raben.

I forbindelse med fundet af den lille pige, som højst har været et par dage gammel, da hun blev fundet, har politiet foretaget en omfattende efterforskning i området.

- Vi har været ude med hunde, blandt andet for at finde ud af, om barnet er blevet født udendørs. Det er der ikke noget, der tyder på, og vores teori er, at hun er blevet født i en bil, siger Hans Erik Raben,

Københavns Politi har nu kontaktet landets øvrige politikredse og bedt dem om at holde øjne og årer åbne.

- De skal være særligt opmærksomme på biler fra Rumænien, hvor der måske kan være blevet født et barn. Også hvis der er kvinder i den fødedygtige alder i bilen, kan det være interessant, siger Hans Erik Raben.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip