Hizbollah lover sejr i Syrien

26/05/2013 06:08

BNB

Nyheder
De syriske oprørere i den belejrede by Qusai siger, at de er under kraftige angreb fra Hizbollah-krigere. Byen ligger tæt på grænsen til Libanon og er strategisk vigtig for både regeringsstyrkerne og oprørerne i forhold til våbenforsyninger. I talen siger Hasrallah, at hvis sunnimuslimerne fik magten i Syrien, ville de udgøre en trussel mod den libanesiske befolkning, shia- og sunnimuslimer såvel som kristne. Han siger, at Hizbollah aldrig kommer til at være på samme side som de syriske oprørere, som han mener støttes af USA og Israel. Flere Hizbollah-krigere siges at være blevet dræbt i kampe side om side med syriske tropper i Qusai side 19. maj, hvor regeringsstyrker iværksatte en offensiv for at tilbageerobre byen fra oprørerne. I sidste uge sagde den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, at tusindvis af Hizbollah-krigere deltager aktivt i kampene i Syrien. Han tilføjede, at iran aktivt støtter Hizbollahs indblanding - en påstand, der benægtes af Teheran. Kampene omkring Qusair blev optrappet tidligt lørdag, og aktivister rapporterer om kraftige bombardementer. Syriske statsmedier siger, at at hæren angriber Qusair fra tre sider og har gjort store fremskridt efter at have »dræbt et stor antal« oprører. Qusair er vigtig for den syriske regering, fordi den forbinder hovedstaden Damaskus med det alawit-dominerede område ved Middelhavskysten. Det Syriske Observatorium For Menneskerettigheder, der er en organisation af aktivister baseret i London, som overvåger konflikten, siger, at mindst 22 er blevet dræbt i de seneste kampe omkring Qusair herunder 18 oprørere.

Mest læste i dag

De syriske oprørere i den belejrede by Qusai siger, at de er under kraftige angreb fra Hizbollah-krigere.

Byen ligger tæt på grænsen til Libanon og er strategisk vigtig for både regeringsstyrkerne og oprørerne i forhold til våbenforsyninger.

I talen siger Hasrallah, at hvis sunnimuslimerne fik magten i Syrien, ville de udgøre en trussel mod den libanesiske befolkning, shia- og sunnimuslimer såvel som kristne.

Han siger, at Hizbollah aldrig kommer til at være på samme side som de syriske oprørere, som han mener støttes af USA og Israel.

Flere Hizbollah-krigere siges at være blevet dræbt i kampe side om side med syriske tropper i Qusai side 19. maj, hvor regeringsstyrker iværksatte en offensiv for at tilbageerobre byen fra oprørerne.

I sidste uge sagde den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, at tusindvis af Hizbollah-krigere deltager aktivt i kampene i Syrien.

Han tilføjede, at iran aktivt støtter Hizbollahs indblanding - en påstand, der benægtes af Teheran.

Kampene omkring Qusair blev optrappet tidligt lørdag, og aktivister rapporterer om kraftige bombardementer.

Syriske statsmedier siger, at at hæren angriber Qusair fra tre sider og har gjort store fremskridt efter at have »dræbt et stor antal« oprører.

Qusair er vigtig for den syriske regering, fordi den forbinder hovedstaden Damaskus med det alawit-dominerede område ved Middelhavskysten.

Det Syriske Observatorium For Menneskerettigheder, der er en organisation af aktivister baseret i London, som overvåger konflikten, siger, at mindst 22 er blevet dræbt i de seneste kampe omkring Qusair herunder 18 oprørere.