Hjemløse søgte ly for regnen i København - blev anholdt af politiet

Hjemløse 25-årige Bakary Camara søgte, sammen med en gruppe andre hjemløse, ly for natten under et skybrud den sidste weekend af august i år.

Men det skulle de snart komme til at fortryde, fortæller Bakary Camara, som er spansk statsborger, men lever som hjemløs i København, til Information i dag.

En fra gruppen kendte ifølge den 25-årige pige et godt sted at søge ly for vandmasserne, da den pludselig stod ned i massive stænger. Det var en skolegård med et halvtag.

Men kort efter blev de to anholdt af politiet, og Bakary Camara fik konfiskeret sin pung, der indeholdt 3-400 euro. Da han flere timer senere blev løsladt, manglede der 100 euro fra pungen, som han fik at vide var blevet beslaglagt som betaling af en bøde for ulovlig indtrængen.

Bakary Camara og de 12 andre anholdte under august-skybruddet henvendte sig efterfølgende til en gadejurist, for at finde ud af, om anholdelsen af dem den dag var ulovlig.

Men det viste sig, at det ikke er muligt at klage over behandlingen fra politiet, fordi bøden allerede er betalt. Det forklarer senioranklager Henriette Norring i dagens Information.

 

Dagens Gossip