Hjemmeindbrud bliver sjældnere

Færre danske hjem bliver udsat for lange fingre og uvelkomne gæster.

Antallet af anmeldte indbrud i første halvår af 2013 er faldet med seks procent siden samme tidspunkt sidste år - fra 20.115 indbrud på landsplan i private hjem til 18.729 indbrud. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

I 2009 var antallet af indbrud helt oppe på 21.852, og siden er tallet faldet med 14,3 procent.

Anne Lerche, som er analytiker fra Det Kriminalpræventive Råd, understreger, at selvom der er sket et fald, er vi stadigvæk bagud i forhold til resten af Europa.

- Det er glædeligt, at indbrudstallet er faldende, men vi skal stadig huske på, at vi er et af de lande i Europa med aller flest indbrud per indbygger. Det viser tal fra Eurostat.

Det hænger sammen med, at vi i Danmark ikke sikrer os mod indbrud i samme grad som i andre lande.

Anne Lerche fortæller, at ordentlige døre og vinduer og en god lås kan reducere antallet af indbrud, og at opmærksomme naboer kan forhindre op til hver fjerde indbrud i at finde sted.

Privatdirektør Pia Holm Steffensen fra forsikringsselskabet Alm. Brand jubler ligesom Det Kriminalpræventive Råd heller ikke umiddelbart over faldet i antallet af indbrud.

Rigspolitiets tal harmonerer ikke altid med det, Alm. Brand oplever.

- Det er ikke alle indbrud, der bliver anmeldt. Desuden ser vi, at værdigenstandene i folks hjem er blevet dyrere, end de var sidste år.

Ifølge Pia Holm Steffensen er det beløb, der bliver stjålet for i danske hjem, steget med 15 procent siden 2012.

- Første halvår af 2012 har faktisk været dyrere end første halvår af 2013.

Politiet indførte i 2010 en indbrudspakke, som skal sænke antallet af indbrud.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip