Hjemmesygeplejerskerne forlanger bedre snerydning

Sørg for snerydning hele vinteren, så hjemmesygeplejerskerne kan komme frem, og vi undgår kaotiske tilstande, hvor ældre, der har brug for pleje, behandling og medicin, ikke kan få den, lyder meldingen fra Dansk Sygeplejeråds næstformand Dorte Steenberg.

Hjemmesygeplejersker, skraldemænd og postarbejdere er udsatte grupper, når gader og stræder er spejlglatte og ufremkommelige på grundt af manglende snerydning.

- Det er vores klare fornemmelse, at flere kommuner de senere år har valgt at spare på snerydningen. Og ufremkommelige, glatte gader, stræder, cykelstier og fortove, har i den grad vanskeliggjort arbejdet for blandt andre hjemmesygeplejersker. Konsekvenserne er til at få øje på. Der er syge mennesker, som ikke får den pleje, behandling og medicin, de har brug for. Og sygeplejersker, der skal kunne komme ud på alle tider af døgnet, som kommer til skade. Jeg vil derfor kraftigt opfordre landets kommuner til at sørge for snerydning og glatførebekæmpelse hele vinteren, så vi undgår de kaotiske tilstande, siger Dorte Steenberg.

Der er ansat omkring 10.000 sygeplejersker i landets 98 kommuner.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip