Hjulmand og Mainz åbner foråret med storsejr

Skrevet af admin

31/01/2015

Mest læste i dag

Den danske træner Kasper Hjulmand og hans tyske bundesligaklub Mainz har fået en optimal start på forårssæsonen med lørdagens stensikre 5-0-sejr over Paderborn.

Det var kun klubbens fjerde ligasejr under danskerens ledelse, og Mainz lægger dermed afstand til den truende nedrykningsstreg, som nu er fire point væk.

Ud over de tre vigtige point kan Hjulmand glæde sig over, at hans mandskab for alvor fik gang i målscoringen i en sæson, hvor holdet har haft svært ved at afgøre kampene og har spillet mange opgør uafgjort.

Den hængende angriber Yunus Malli sparkede Mainz på vinderkurs allerede efter seks minutter, og han øgede selv til 2-0 med sit giftige venstreben lige efter pausen.

Mainz, der gav debut til den tidligere FC København-back Pierre Bengtsson, kunne i ro og mag udbygge føringen mod et knækket oprykkerhold.

Først gjorde argentineren Pablo de Blasis det til 3-0, inden Sami Allagui og Johannes Geis lukkede målfesten med to scoringer i slutfasen.

Mens Mainz altså kom flot fra start, fortsætter nedturen for traditionsklubberne Hamburger Sport-Verein og VfB Stuttgart, der begge roder rundt i bunden og indledte foråret med hjemmenederlag.

HSV, med den nyindkøbte angriber Ivica Olic i startformationen, skuffede sit hjemmepublikum med et 0-2-nederlag til FC Köln, mens Stuttgart blev dukket af Borussia Mönchengladbach, der vandt 1-0 på Patrick Hermanns sejrsmål.

Mönchengladbach rykker dermed op på tredjepladsen - i hvert fald indtil Leverkusen har spillet mod Dortmund senere lørdag aften.

/ritzau/