HK og 3F roser samarbejdet med Helle Thorning

Skrevet af admin

10/04/2015

Dagens topnyheder

Til tider har der været klare og tydelige meningsudvekslinger. Men forholdet mellem fagforbundet 3F og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Socialdemokraterne er godt.

Det fastslår forbundsformand i 3F, Per Christensen. Han er dermed på linje med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der i et interview med A4 kalder forholdet til fagbevægelsen for historisk godt trods både kuldsejlede trepartsforhandlinger og dagpengeskænderier.

- Det er vigtigt at have et stærkt forhold til hinanden, fordi det giver rum til at udtrykke uenighed, og der er ingen tvivl om, at dagpengereformen har været den sværeste sag i regeringsperioden. Den er ikke løst. Det er stadig en alvorlig knast, siger han.

I sine 10 år i spidsen for Socialdemokraterne har Helle Thorning-Schmidt ofte fået klø af fagbevægelsen.

Særligt i forbindelse med dagpengereformen, hvor mere end 40.000 arbejdsløse er faldet ud af dagpengesystemet, har statsministeren fået drøje hug for ikke at lappe på reformen.

Men et godt forhold til Socialdemokraterne udelukker ikke, at forholdet til de øvrige partier også er godt, understreger Per Christensen.

- Vi har ikke kun et godt forhold til vores statsminister, vi har et godt forhold til formændene for Dansk Folkeparti og Venstre. Og vi havde også et godt forhold til tidligere statsminister Anders Fogh, siger Per Christensen.

- Mange af vores medlemmer stemmer ikke socialdemokratisk. Vi er ikke et parti, og heldigvis for det. Vores medlemmer stemmer frit rundt omkring.

Formanden for HK, Kim Simonsen, beskriver også forholdet til statsministeren og Socialdemokratiet som ualmindelig godt.

- Vi har et godt forhold til mange partier. Jeg lægger vægt på at have gode relationer til alle partier. Men jeg er glad for, at der bliver lyttet til os, og når der er ting, vi er utilfredse med, så svarer Helle også på vores telefonopkald.

Og en af de ting er ifølge Kim Simonsen dagpengereformen, der fortsat er en uløst udfordring.

- Problemet er det ene parti i regeringen - De Radikale. Jeg har også en dialog med indenrigs- og økonomiminister Morten Østergaard (R), og vi har stillet to konkrete forslag til ham. Dagpengesagen skal vi have håndteret på den bedst mulige måde, siger han.

Det er mere end 10 år siden, at LO kappede de formelle bånd til Socialdemokraterne.

/ritzau/