Høgene tog føringen med et brag

I den suverænt bedste af de tre finalekampe tog høgene fortjent 2-1 føringen i serien, men kampen blev skæmmet af et kanonslag, som blev kastet på isen efter kampen.

Det faldt lige i nærheden af Sønderjyskes trænere, Mario Simioni og Dan Ceman, som blev synligt forskrækket.

– Det er uacceptabelt, at det sker. Jeg ved ikke, hvem der kastede kanonslaget, men det er naturligvis noget, vi vil undersøge, siger Frederikshavn White Hawks’ direktør, Henrik Andersen, til sporten.dk

Frederikshavn White Hawks startede den medrivende fight med torden og brag, så det er ikke for ingenting, at der er et krudttårn i byen.

Efter 47 sekunder bragte vendelboerne sig foran ved canadieren Stephane Goulet med baghånden på en retur efter opspil af backen Christian Schioldan.

I anden periodes andet minut kvitterede Mads Lund, og Patrick Asselin scorede til sønderjysk 2-1 føring midt i perioden.

Som vendelboernes Nikolaj Meyer sagde til TV3 Sport1 i pausen:

- Der blev lidt stille i boksen, da vi kom bagud. Sønderjyske var klart bedst i anden periode.

Det lignede en fortjent sønderjysk føring efter 40 minutter, men 41 sekunder før anden periodes slutsignal lavede stortalentet Nikolaj Meyer en genistreg, han har begået et par gange før.

Fra en position bag baglinjen langt ude i venstre side sendte han pucken ind foran målet og scorede via en overrumplet og ukoncentreret Alfie Michauds skøjte.

46 sekunder inde i tredje periode var Stephane Goulet på færde igen med sit andet mål, og han scorede også til 4-2, hvor han kørte ind fra foran målet og overlistede Michaud med baghånden.

Kampens sidste mål – Patrick Asselins 3-4 reducering – burde have været annulleret for en crosschecking på Mads Bech Christensen, en fejl af dommerduoen Thomas Lassen og Jens Christian Gregersen.

Frederikshavn White Hawks fører 2-1 i bedst-af-syv serien inden den fjerde kamp søndag i SE Arena i Vojens.

AL-Bank Ligaen, finale

Frederikshavn White Hawks-Sønderjyske 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)

Frederikshavn fører 2-1 i serien

 

Dagens Gossip