Højbjerg og Augsburg i sjælden deler trods 2-0-føring

08/02/2015

Det har været fugl eller fisk for Pierre-Emile Højbjergs klub Augsburg i denne sæson i Bundesligaen.

Inden søndagens kamp på hjemmebane mod Frankfurt var det endnu ikke blevet til et uafgjort resultat - men det blev der lavet om på i sæsonens kamp nummer 20.

Der var ellers ikke meget, som tydede på, at det skulle blive til sæsonens første pointdeling for Augsburg, da hjemmeholdet efter 37 minutter kom foran med 2-0. Frankfurt kom stærkt igen og fik 2-2.

Den danske landsholdspiller fik fuld tid på værternes midtbane. Danskeren flyttede bolden fornuftigt, men det blev hverken til mål eller assist. Fire minutter før tid pådrog Højbjerg sig en advarsel.

Pointtabet er dyrt for Augsburg, der missede en gylden chance for at overhale Schalke 04 og spille sig op på den tredjeplads, der giver direkte adgang til Champions League i næste sæson.

Sæsonens positive overraskelse i Bundesligaen ligger på fjerdepladsen med 24 point. Lige så mange som Schalke, et point mere end Borussia Mönchengladbach og to mere end Bayer Leverkusen.

Kampens første tre mål blev alle sammen scoret efter frisparksindlæg.

Allerede efter syv minutter kom Augsburg på 1-0 ved Ragnar Klavan, og en halv time efter fordoblede argentineren Raul Bobadilla føringen.

Et minut før pausen reducerede Frankfurts Stefan Aigner.

Udligningen til 2-2 midt i anden halvleg kan dog ikke tilskrives dårlig opdækning på en dødbold.

Alexander Meier blev i åbent spil sendt ned bag bagkæden. Alene med målmanden viste Meier, hvorfor han er topscorer i Bundesligaen, da han køligt sparkede bolden i mål til slutresultatet 2-2.